News Flash:

Ce spune Traian Basescu despre plagiate

21 Noiembrie 2016
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat 1
Curtea Constitutionala arata, in motivarea de neconstitutionalitate a modificarilor aduse de Parlament OUG privind retragerea titlurilor de doctor in caz de plagiat, ca aceasta decizie nu poate fi luata de aceeasi institutie care a si acordat titlul, asa cum a propus Legislativul, si a criticat si optiunea retragerii voluntare a titlului, pe motiv ca ar presupune sustragerea de la sanctiunile legale.

Traian Basescu a vorbit, duminica seara, la B1 Tv, despre decizia Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionala legea privind plagiate adoptate de Parlament.


"Ce mi se pare mai important la Curtea Constitutionala, ca trage o tusa groasa sub ceea ce in dezbaterea publica a fost legat, e adevarat strict de Ponta in primul rand, avantajele pe care le-a dobandit in mod fraudulos un doctor care a furat, care a plagiat. Si se refera la avantaje materiale, avantaje de functii, ori in mod categoric Parlamentul va trebui sa tina cont de aceste observatii ale Curtii Constitutionale si sa modifice legea in asa fel incat cei care au fost participanti la o co-hotie, Universitatea in egala masura cu conducatorul de doctorat si cu beneficiarul, cu doctorul. Sa nu mai aibe dreptul sa fie cei care examineaza in prima instanta, pentru ca e ca si cum l-ai pune pe hot sa fie judecator.

O decizie a Curtii, as spune, extrem de severa si as face o observatie. Am incercat sa gasesc articolele din Constitutie care au fost incalcate, sigur se poate merge pe unele articole, dar este foarte clar ca la Curtea Constitutionala s-a facut si o judecata morala a plagiatorului, ceea ce e foarte important" a afirmat fostul presedinte, la emisiunea „Dosar de Politician”, la B1 Tv.

curtea constitutionala parlament oug
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004589 (s)