News Flash:

Concert caritabil în Timișoara

Corul Avocaților din Baroul Timiș va concerta duminică, 28 mai, la Biserica Sf. Ecaterina

24 Mai 2023
294 Vizualizari | 0 Comentarii

Duminică, 28 mai, la ora 12, la Biserica Sf. Ecaterina de pe strada Bolyai Janos 4, va avea loc un concert caritabil susținut de Corul Avocaților din Baroul Timiș. Concertul are ca scop strângerea de fonduri pentru renovarea orgii din Domul Romano-Catolic.

Corul Avocaților din Baroul Timiș este condus de Mihaela-Codruța Niculescu, iar în cadrul concertului, corul va fi însoțit de soliștii Maria Istrate, Claudia Azgur și Paul Ciucur. Organista Laura Leontiuc va acompania acești artiști în timpul concertului.

„Concertăm de această dată pentru un scop deosebit, într-un loc deosebit. Biserica Sf. Ecaterina ne oferă un cadru primitor și sper să strângem o sumă cât mai mare pentru a sprijini restaurarea orgii din Domul Romano-Catolic, un instrument vechi și extrem de valoros pentru întregul oraș”, declară Paul Ciucur, inițiatorul proiectului Corul Avocaților.

Concertul Primăverii este organizat de Asociația Sunetul Legii și Episcopia Romano-Catolică de Timișoara. Intrarea este liberă, iar donațiile pot fi făcute în timpul concertului sau prin transfer bancar în contul în lei RO23BTRL03601205246834XX deschis la Banca Transilvania Timișoara, beneficiarul fiind Episcopia Romano-Catolică.

Orga Domului a fost construită în anul 1908 de firma timișoreană Wegenstein și a fost donată lăcașului de cult de către episcopul diecezan Alexander Dessewffy. Este înregistrată în catalogul producătorului cu numărul de opus 100 și este compusă din 48 de registre, amplasate pe trei manuale și pedalier, cu peste 3.000 de tuburi sonore. Aceasta reprezintă cea mai mare orgă din Banat și a fost renovată ultima dată la începutul anilor '90.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005942 (s)