News Flash:

Copos s-ar putea intoarce la inchisoare

10 Aprilie 2015
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Eliberat conditionat din inchisoare de doar cateva zile, George Copos a aparut, vineri, din nou in fata magistratilor pentru a fi judecat in dosarul Loteria II.
Fostul patron al clubului de fotbal Rapid este acuzat de manipularea pietei de capital, spalare de bani si fals in inscrisuri oficiale, riscand sa ajunga din nou in spatele gratiilor.
Chiar si asa, Copos s-a aratat mai preocupat sa demonteze acuzatiile de plagiat care i se aduc in urma cartilor publicate din inchisoare.
“Am fost calomniat brutal, iar cand voi avea raportul de plagiat voi lua deciziile in consecinta si probabil ma voi adresa instantei”, a spus Copos.
Acesta a scris nu mai putin de sase carti in inchisoare, lucrari care au contribuit la grabirea eliberarii sale conditionate, dar ulterior au aparut primele acuzatii cum ca acesta ar fi plagiat in majoritatea din acestea.
George Copos a scris cinci carti in inchisoare, o activitate academica prin care a castigat cinci luni de libertate. Fostul sef de la Rapid a scris intr-un an de zile de inchisoare mai multe carti decat Adrian Nastase, Gheorghe Mencinicopschi, Gica Popescu, Gigi Becali, Mihai Stoica, Cristi Borcea sau Sorin Ovidiu Vantu. Media cartilor scrise in puscariile romanesti in ultimii doi ani s-a marit de patru ori. 
Copos a lucrat ca tamplar, a participat la cenacluri literare si a scris pentru revista inchisorii, pe timpul detentiei, in timp ce a scris si cinci carti. Cele cinci carti i-au adus cinci luni de scurtare a pedepsei, iar celelalte activitati la randul lor zile bune in minus. 
Condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor, pe 3 martie 2014, el mai primise un spor de pedeapsa de sase luni in Dosarul Loteria I, ceea ce ii facea un total de 4 ani si doua luni de zile. Intra la inchisoare in martie 2014, el a iesit insa eliberat conditionat dupa un an de zile si o luna, in aprilie 2015.
In mod normal, el trebuia sa execute o treime din pedeapsa pentru a fi eliberat conditionat, adica minim 1 an si cinci luni de inchisoare. A iesit insa mai devreme cu patru luni, gratie cartilor scrise in detentie. Ar fi putut fi eliberat in decembrie 2014, conform legii, pentru ca deja isi scazuse considerabil din pedeapsa. 
Ajuns in inchisoare, el s-a pus pe scris. Si a scris cinci carti, dintre care a patra in doar doua saptamani. Prima ii aparuse deja la cinci luni de la intrarea in inchisoare. Lucrarile sale sunt urmatoarele, in ordinea publicarii: 
1. Tasnadul Medieval (11 august 2014),
2. Aliante Matrimoniale in politica Principilor Romani (6 octombrie 2014),
3. Franciza vs. Management in Industria Hoteliera (17 noiembrie 2014),
4. Turismul ca vector de Interculturalitate (2 decembrie 2014)
5. Turismul European Valabil si Provocarile lui (12 ianuarie 2015).

l rapid copos dosarul transferurilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)