News Flash:

Basescu nu se opreste cu acuzele la adresa justitiei

10 Aprilie 2015
1251 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul presedinte Traian Basescu spune ca este de acord cu procurorul sef al DNA ca, din punct de vedere penal, protectia Parlamentului nu trebuie sa existe, dar in acelasi timp trebuie garantia ca nu exista "procurori care isi fac un titlu de glorie din a pune scalpuri la cingatoare".
Intr-o interventie telefonica la o emisiune a postului B1 Tv, Basescu a aratat ca este de acord cu eliminarea imunitatii alesilor pe probleme de justitie, insa ar trebui pastrata imunitatea privind declaratiile politice.
"Hai sa o luam cu exemple practice, altfel risc sa generez speculatii. Eu, ca om politic, sunt de acord ca un ticalos care modifica probe, fie el si senator, deputat sau ministru, pentru a putea insela justitia, trebuie sa fie arestat fara sa ii mai dea Senatul sau Tariceanu vreun aviz. Un om care prin modificarea probelor incearca sa insele justitia n-are ce sa primeasca protectie de la Parlament. A fost un caz (...), un om care a vrut sa se sustraga urmaririi penale, n-are de ce sa primeasca protectie din partea Parlamentului. Deci aici trebuie umblat undeva... in Constitutie, in legi, in modul de interpretare a literei si spriritului Constitutiei" a aratat Basescu.
"In schimb, un tip de imunitate trebuie sa ramana. Dau un exemplu. Ponta nu merge intr-o emisiune sa nu spuna Basescu trebuie sa mearga in puscarie, e parerea lui (...). In opinia mea, trebuie sa ramana indiscutabil imunitatea pentru declaratii si pentru atitudini politice, pentru puncte de vedere politice, nu doar in Parlament, ci si in spatiul public. Esti om politic, ai dreptul si chiar esti obligat sa ai puncte de vedere la adresa oponentilor politici si trebuie sa fii protejat. In schimb, daca discutam de infractori, ei nu au dreptul la niciun fel de protectie din partea Parlamentului", a declarat fostul sef al statului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007022 (s)