News Flash:

Basescu lanseaza noi atacuri la adresa justitiei. "Se compromite!"

9 Aprilie 2015
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza noi atacuri la adresa justitiei si spune ca in cei zece ani de mandat a ”platit prea scump individual si politic” pentru ca astazi sa taca, sustinand ca prin actiunile din ultimele luni justitia se compromite ”pas cu pas”, prin spectacole televizate.
”Nu va faceti iluzii, voi continua sa ma exprim legat de justitie. Am investit prea mult si am platit prea scump individual si politic in cei zece ani, pentru ca astazi sa tac cind este vorba de justitie.
Nu ma opresc aici, cu toate strigatele nemultumitilor.Voi continua sa ma exprim public, pentru ca nu vreau ca, in timp, sa se spuna ca o justitie care s-a deformat in ultimele luni prin nerespectarea drepturilor omului este ceea ce s-a construit in cei zece ani ai mandatelor mele. Retineti, dragi nemultumiti, eu nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei. Eu am initiat aceasta batalie pentru supravietuirea statului de drept si, in mandatele mele, s-au creat mecanismele institutionale si legale care s-o combata”, scrie Traian Basescu, joi, pe Facebook.
Fostul sef al statului sustine ca afirmatiile sale despre justitie ”nu sunt rodul unei reactii la cele intamplate unor apropiati”, ci al actiunilor justitiei, prin care aceasta ”se compromite pas cu pas”.
”Afirmatiile mele despre justitie nu sunt rodul unei reactii la cele intamplate unor apropiati, ci al actiunilor justitiei insasi din ultimele luni, actiuni prin care, pas cu pas, justitia se compromite pe termen lung prin spectacole televizate umilitoare pentru suspecti si inculpati, prin lipsa de respect pentru demnitatea si libertatea oamenilor si pentru dreptul la aparare. Am mai spus-o si o repet: un stat nu poate progresa si nu este viabil fara o justitie puternica si credibila. Dar nici justitia nu poate fi viabila daca procurorii si judecatorii se afla pe «aceleasi baricade», fie ele si ale luptei impotriva coruptiei. Ce sanse mai are un inculpat in fata judecatorului daca el este pe aceeasi baricada cu procurorul? De ce nu lasam atunci sa fie condamnat direct de procuror daca tot «ne aflam pe aceleasi baricade»? De ce ne mai trebuie judecatori daca ei nu vor sau nu pot sa fie aceia care sa pondereze excesele procurorilor atunci cind acestea exista? La ce mai avem nevoie de judecator de drepturi si libertati?”, se intreaba Traian Basescu. Mediafax.ro

justitie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005789 (s)