News Flash:

Controversatul catalog al firmelor, care ar obliga firmele sa cotizeze la CCIR, a trecut de Senat

4 Octombrie 2022
297 Vizualizari | 0 Comentarii
Senat

Controversatul proiect de modificare a legii de functionare a camerelor de comert nr.335/2007, care ar obliga toate firmele din Romania sa cotizeze bani grei catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei pentru realizarea anuala a unui catalog al firmelor, a trecut zilele trecute de Senat si urmeaza sa fie dezbatut in perioada urmatoare si la Camera Deputatilor, noteaza inpolitics.ro.

Legea, introdusa in primavara de un grup de 26 de parlamentari PSD, PNL si UDMR, va obliga toate cele peste 1,5 milioane de firme din Romania, inclusiv persoanele fizice autorizate, sa cotizeze anual cu sume cuprinse intre 10 si 100 de euro pentru a se inscrie intr-un asa-numit Catalog al firmelor, realizat de Camera de Comert – practic, un Registru al Comertului paralel. Cine nu se conformeaza nu-si poate depune bilanturile la Fisc.

Calcule sumare au relevat ca CCIR ar cistiga anual peste 60 de milioane de euro din aceasta afacere. Reactiile au fost extrem de dure, de la presa si analisti economici pina la asociatii de afaceri, incluzind Consiliul National al IMM-urilor (CNIPMMR), declarind ca este o taxa inutila si impovaratoare. Daca ea va ramine ca atare va depinde total de votul Camerei.

Proiectul a primit aviz categoric negativ de la Consiliul Economic si Social, a primit obiectii majore de la Consiliul Legislativ si de la Consiliul Concurentei, aviz negativ de la comisiile parlamentare pentru buget-finante si invatamint, aviz cu amendamente de la comisia juridica etc. Dar a trecut de Senat cu 74 de voturi pentru si 35 impotriva, si merge la votul final la Camera Deputatilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006801 (s)