News Flash:

Consiliul Local Deva imprumuta doua milioane de euro pentru plata unor lucrari de reabilitare a Cetatii Deva

10 Decembrie 2013
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Local Deva va împrumuta de la CEC Bank suma de 2 milioane de lei pentru a achita o parte din lucrările de reabilitare a Cetăţii Deva, investiţie derulată printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 24,6 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

Împrumutul a fost aprobat marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CL Deva şi face parte dintr-o linie de credit în sumă de 40 milioane lei pe care Primăria o poate accesa, în caz de nevoie, de la CEC Bank. 

'Am semnat un contract cu CEC Bank pentru o linie de credit în valoare de 40 de milioane de lei, pe o perioadă de trei ani de zile. Anul acesta vom accesa o sumă de 2 milioane lei pentru contractele cu finanţare externă, în acest caz fiind vorba de lucrările de reabilitare executate la Cetatea Deva', a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

El a explicat că banii sunt necesari pentru ca plăţile ce ar urma să fie făcute pentru contractul de reabilitare a Cetăţii Deva să nu ducă la un blocaj al bugetului local, în condiţiile în care sunt şi alte facturi de achitat pentru diverşi furnizori. 

Împrumutul contractat de la CEC Bank nu va afecta gradul de îndatorare al bugetului local, deoarece, potrivit autorităţilor, sumele sunt destinate cofinanţării unor proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă.

Cetatea din Deva a intrat, din luna aprilie, într-un amplu program de reabilitare care include lucrări în incintele doi şi trei. Lucrările s-au întrerupt, în decembrie, din cauza frigului, dar vor fi reluate la primăvară, estimându-se că vor fi gata anul viitor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006227 (s)