News Flash:

Peste 150 de TIR-uri, oprite in vama Petea la protestul transportatorilor

9 Decembrie 2013
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 150 de TIR-uri au fost oprite, luni dimineaţa, la intrarea în vama Petea şi la ieşirea din municipiul Satu Mare, transportatorii protestând împotriva noii taxe pe combustibil anunţată de guvern.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţe Judeţean Satu Mare, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, agenţii de la Poliţia Rutieră fragmentând coloana de TIR-uri pentru a permite accesul maşinilor mici.

Tot pentru fluidizarea traficului, poliţiştii opresc camioanele la intrările şi ieşirile din municipiu.

Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de luni, 9 noiembrie, în urma deciziei transportatorilor de a-şi opri activitatea pe termen nelimitat, nemulţumiţi de atitudinea recentă a ministrului de resort, Ramona Mănescu, a declarat pentru AGERPRES Augustin Hagiu, consultant în transporturi şi preşedinte al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

'Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că, începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat', a afirmat Augustin Hagiu.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de CNR, transportatorii rutieri de mărfuri reclamă, totodată, măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, dar şi prin noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1448 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005878 (s)