News Flash:

Primarul Robu spera sa salveze "Colterm" cu bani de la Guvern

24 Martie 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3

Primarul Nicolae Robu incearca sa salveze societatea de termoficare a Timisoarei, cerand bani Guvernului Romaniei pentru stingerea datoriilor istorice. Robu spune ca i-a trimis o scrisoare oficiala premierului Sorin Grindeanu, prin care cere 34 de milioane de lei pentru Colterm. Potrivit edilului, societatea are in sfarsit conturile deblocate si a inceput sa-si plateasca din datoriile catre furnizori. Colterm are datorii de peste 100 de milioane de lei si din toamna anului trecut avea conturile blocate. Acum s-au deblocat, sustin reprezentantii societatii de termoficare, scrie tion.ro.

„Am cerut premierului sa aloce, din fondul special al guvernului, din care s-au alocat bani si pentru alte firme similare, o suma de 34 de milioane de lei, ca sa terminam cu pietrele de moara istorice pe care le tot ducem dupa noi. Am stins foarte mult din ceea ce insemna datorii cu majorari de penalitati pe care Colterm le-a avut cand eu am devenit primar. Eu am apreciat suportul guvernamental pe care l-am avut in timp de la Guvernul USL si sper ca si acum, asa cum in alte orase s-a oferit ajutor guvernamental, sa primim si noi, pentru a reusi sa scapam de aceste pietre de moara. Colterm la aceasta ora functioneaza cu un bilant pozitiv. Daca lasam la o parte penalitatile si datoriile, diferenta dintre venituri si cheltuieli este una cu un usor plus, drept urmare noi ne-am facut datoria. Dar, daca avem de dus aceste datorii istorice, este greu”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul-sef sustine ca a incercat sa-l sune pe premierul Sorin Grindeanu, dar ca are trei numere de telefon si nu i-a raspuns. Pana la urma i-a trimis mai multe SMS-uri, dar nici la acestea nu a primit raspuns. Oricum, Robu sustine ca daca Guvernul Grindeanu aloca 34 de milioane de lei pentru Colterm, s-ar rezolva problema datoriilor istorice.


sorin grindeanu colterm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004988 (s)