News Flash:

Aeroportul "Traian Vuia" Timisoara, pe locul 2 in tara la infrastructura aeroportuara

4 Noiembrie 2013
1236 Vizualizari | 0 Comentarii

Aeroportul International 'Traian Vuia' Timisoara este pe locul al doilea în topul aeroporturilor romanesti în ceea ce priveste infrastructura aeroportuara, situandu-se dupa Internationalul 'Henri Coanda' din Bucuresti.

Calificativul a fost obtinut dupa ce Autoritatea Aeronautica Civila Romana a realizat auditul de certificare necesar a fi efectuat dupa finalizarea lucrarilor de reparatii curente la pista de decolare aterizare, caile de rulare, platforma si de balizaj.

In urma acestor verificari s-a stabilit ca aeroportul timisorean îndeplineste toate conditiile de siguranta în ceea ce priveste infrastructura aeroportuara, la un nivel de performanta tehnica superioara.

Lucrarile de reparatii curente ale pistei de decolare aterizare efectuate în ultimul an au costat aproape 11,1 milioane de lei, cu aproape 730.000 de lei mai putin decat valoarea contractata initial, în urma unei proceduri de licitatie publica.

'Am reusit într-un timp record, cu o buna organizare, sa realizam lucrarile de reparatii curente ale pistei de aterizare/decolare si refacerea sistemului de balizaj luminos, cu o minima întrerupere de timp a operatiunilor de zbor (7 zile). Faptul ca putem spune ca suntem pe locul doi în tara, dupa 'Henri Coanda' Bucuresti, în ceea ce priveste dotarea aeroportuara, este rezultatul muncii unei echipe profesioniste', a declarat luni, într-o conferinta de presa, Dan Idolu, manager general al Aeroportului International 'Traian Vuia' Timisoara.

Potrivit acestuia, auditul realizat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana a confirmat, nu doar importanta celui mai mare aeroport regional din tara - din punct de vedere al infrastructurii zonei Airside -, ci si faptul ca sunt îndeplinite conditiile de siguranta impuse de reglementarile internationale, la standarde tehnice si operationale ridicate.

Aeroportul International 'Traian Vuia', care are o lungime a pistei de 3.500 m si o latime de 45 de metri, este singurul aeroport regional din Romania dotat cu echipamente de radionavigatie (ILS) de categoria a III-a (maximum posibil), pe ambele directii de aterizare. Din acesta categorie mai face parte doar Aeroportul International 'Henri Coanda'.

In ceea ce priveste sistemul de balizaj, pe ambele directii, aeroportul este dotat cu sistem de balizaj categoria a doua, ceea ce înseamna ca vizibilitatea necesara pentru aterizare pe timp de ceata trebuie sa fie de minim 300 de metri si nu mai mult, facilitand operarea companiilor de transport aerian si reducand numarul de anulari de zboruri si al întarzierilor cauzate de conditiile meteorologice.

Totodata, Aeroportul International Timisoara este al doilea din tara, dupa aeroportul 'Henri Coanda', în ceea ce priveste numarul de cai de rulare care realizeaza legatura între pista si platforma de parcare-stationare aeronave (în numar de 3), si pozitiile de parcare (în numar de 26), ceea ce faciliteaza scurtarea timpilor de ocupare a pistei si stationarea simultana a unui numar relativ mare de aeronave.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007461 (s)