News Flash:

Concert cameral de Anul Nou la Filarmonica de Stat Arad

5 Ianuarie 2014
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
Primul eveniment muzical al anului 2014, organizat de Filarmonica de Stat din Arad este Concertul de Anul Nou, ce va avea loc duminică, cu începere de la ora 19.00, în Sala Ferdinand a Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ.

'Sub bagheta dirijorului Cristian Neagu, ansamblul de cameră al Filarmonicii arădene configurează o primă seară de spectacol, cu o selecţie de partituri celebre semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Arcangelo Corelli şi Alessandro Marcello', susţine Alin Văcean, managerul instituţiei de cultură. 

Potrivit lui Văcean, divertismentele şi serenadele reprezintă un capitol pe care Mozart l-a abordat cu consecvenţă de-a lungul vieţii, acoperind de fiecare dată solicitările pentru recepţii sau festivităţi, întruniri private sau evenimente sociale de anvergură.

'Pentru acest an, Filarmonica de Stat din Arad şi-a propus ca prin programul de concerte să se adapteze ofertelor repertoriale moderne, prin promovarea repertoriului tradiţional din toate epocile de creaţie; promovarea creaţiei naţionale; promovarea creaţiilor contemporane; promovarea unor creaţii mai puţin cântate sau proaspăt descoperite ale unor compozitori consacraţi de istoria muzicii; promovarea creaţiei muzicale extra-europene; promovarea unor concerte care îmbină stiluri diferite de muzică, de tip classical fusion music, Rock-Simfonic, Jazz at the Philharmonic, Word Music, Folk-Simfonic, Chamber Jazz, ş.a.m.d.', a adăugat Alin Văcean. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005579 (s)