News Flash:

Zoltan Nemeth este oficial noul prefect de Timiș

5 Martie 2021
850 Vizualizari | 0 Comentarii
Zoltan Nemeth

Noul prefect de Timiș, Zoltan Nemeth (USRPLUS), împreună cu subprefectul Andrei Molnar (UDMR) au depus joi jurământul de învestire, într-o ceremonie transmisă online. Cu o zi în urmă, Guvernul României a făcut noile numiri, care au fost publicate spre seară în Monitorul Oficial.

Zoltan Nemeth a fost învestit joi, 4 martie, în funcția de prefect de Timiș, în locul Lilianei Oneț, care ocupa postul de mai bine de un an.

Noul prefect și doar unul dintre cei doi subprefecți, Andrei Molnar, au depus jurământul într-o ceremonie transmisă online, alături de ceilalți reprezentanți ai guvernului în teritoriu din întreaga țară. Cel de-al doilea subprefect, Ovidiu Drăgănescu, susținut de PNL, încă nu a fost numit în funcție.

La ceremonie au mers și primarul Dominic Fritz împreună cu câțiva consilieri locali și județeni USRPLUS, dar și vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, precum și mitropolitul Banatului și alte fețe bisericești.

Zoltan Nemeth are 34 de ani, este avocat și s-a înscris în USR în anul 2016. A fost ales pe listele USRPLUS pentru Consiliul Județean Timiș. A candidat și la Camera Deputaților și este și vicepreședinte al USR Timiș. Zoltan Nemeth spune că s-a implicat și la nivel de voluntariat în diverse ONG-uri profesionale. În timpul facultății a fost membru ELSA Timișoara, iar apoi al ELSA România.

Potrivit înțelegerilor dintre PNL și USRPLUS, funcția de prefect i-a revenit unui membru USRPLUS, în timp ce cele de subprefect au revenit PNL și UDMR. USRPLUS l-a nominalizat pe Zoltan Nemeth, UDMR l-a propus pe avocatul Andrei Molnar, iar PNL pe Ovidiu Drăgănescu. La Prefectura Timiș a fost înființată și o funcție nouă, apolitică, de secretar general al instituției, pentru care PNL îl sprijină pe fostul subprefect Mircea Băcală, acum inspector guvernamental.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006016 (s)