News Flash:

Ziua diasporei, sarbatorita in premiera nationala, la Resita

17 August 2016
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua diasporei
Primaria si Consiliul Local Resita, in colaborare cu Repatriot, au organizat, luni seara, in premiera nationala, evenimentul 'Ziua Diasporei', care urmareste incurajarea dezvoltarii locale prin repatrierea romanilor care sa investeasca in localitatea natala si sa aduca un plus de valoare comunitatii. 
'Acesta este si un deziderat pe care mi l-am asumat, acela de a-i aduce inapoi in localitate pe resitenii care lucreaza in strainatate. Cunosc foarte multi resiteni care au parasit orasul, nu neaparat din cauza beneficiilor lor salariale reduse, ci raspunsul lor este ca nu au ce face in oras. Resita e un oras care nu are o calitate a vietii ridicata, iar eu asta incerc sa fac in mandatul meu, sa ridic calitatea vietii oamenilor. In momentul in care vom readuce la viata, calitatea vietii creste si atunci merita sa traiesti aici. Eu sunt om de afaceri si vad Resita ca o societate pe actiuni, in care actionari sunt resitenii. Si atunci, incerc sa o optimizez, sa reduc pierderile, sa o eficientizez', a declarat primarul municipiului Resita Ioan Popa. 
RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat, initiat de peste 30 de lideri din business-ul romanesc, antreprenori si executivi de top in 2015, care isi propune sa sustina romanii care doresc sa revina in tara, cu informatii si consiliere pentru acces rapid la oportunitatile din Romania. 
'In prezent, cred ca circa patru milioane de compatrioti de-ai nostri traiesc in afara tarii, care se constituie in cel mai mare investitor din Romania. Cu alte cuvinte, banii pe care ii trimit ei acasa familiilor lor depasesc cu mult orice alta investitie din tara noastra in ultimii zece ani. De aceea trebuie sa-i tratam cu respectul cuvenit, sa incercam sa fim alaturi de ei. De asemenea, trebuie sa constientizam, la nivelul opiniei publice, ca acesti oameni reprezinta Romania in afara tarii, iar acest lucru se poate face prin astfel de manifestari', a precizat primarul Ioan Popa. 
La eveniment au fost prezente cateva dintre personalitatile de marca ale municipiului care au trait peste hotare si care au impartasit celor prezenti experienta lor. Este vorba de campioana Romaniei la inot Luminita Dobrescu, de primul medaliat olimpic roman, Gheorghe Megelea, dar si de maestrul Sabin Pautza, muzician, compozitor, dirijor si profesor. 
Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol muzical-artistic, sustinut de Mihai Margineanu, de renumitul tambalist roman Marius Preda, invitat special, actualmente fiind stabilit in Olanda, si de formatia de instrumentisti Trompetre din Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006231 (s)