News Flash:

Vremea pana la sfarsitul lunii septembrie

7 Septembrie 2018
919 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie1

Vremea capricioasa ne da batai de cap si in urmatoarele zile. Un nou val de precipitatii este asteptat incepand cu seara zilei de duminica.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta vreme racoroasa in mare parte din tara, cu cer variabil. Unele innorari, averse si posibil descarcari electrice vor fi, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, pe spatii restranse la munte, in centru si in regiunile extracarpatice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 10 si 19 grade, mai scazute in depresiuni, unde vor fi conditii de ceata.
 
Vremea va fi in continuare in general frumoasa, sambata, cu cer variabil. Innorari temporar accentuate, averse si posibil descarcari electrice vor fi, mai ales dupa-amiaza si seara, pe arii restranse in zona montana si in sud-vest si cu totul izolat in centrul si in sudul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat.  Conform ANM, temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 31 de grade, iar cele minime intre 10 si 19 grade, usor mai scazute in estul Transilvaniei. In zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.
 
Duminica se vor semnala innorari temporar accentuate, averse si posibil descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza si seara, indeosebi in zona de munte si izolat in sudul si centrul tarii. Vantul va avea usoare intensificari in Moldova, iar pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 30 de grade, iar cele minime intre 7 grade in depresiuni (unde se mentin conditiile de ceata) si in jurul a 17 grade pe litoral si in sudul Olteniei.
 
Saptamana viitoare, valorile termice vor fi in general usor mai ridicare decat cele normale pentru aceasta perioada. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in regiunile estice si sud-estice.

Iata prognoza pentru luna septembrie, publicata de ANM:

Saptamana 3 – 10 septembrie 2018
 

Mediile valorilor termice se vor situa in general peste norma climatologica a saptamanii in cea mai mare parte a tarii, local mai ridicate in nord-vest, centru si est.

Regimul pluviometric va fi excedentar in vestul si sud-vestul tarii si se va incadra in general in limitele normale ale perioadei in restul teritoriului. Exceptie pot face regiunile nord-estice, unde este posibil ca precipitatiile sa fie deficitare.
 
Saptamana 10 – 17 septembrie 2018
 
Temperatura aerului va avea valori in general apropiate de normalul climatologic al saptamanii, posibil mai ridicate in nord-vest si pe litoral.

Precipitatiile vor fi in general in general apropiate de normele climatologice ale intervalului local in nordul si nord-estul tarii si excedentare, cel mai probabil, in regiunile sud - sud-vestice.
 
Saptamana 17 – 24 septembrie 2018

 
Temperatura aerului va avea valori in general apropiate de normalul climatological saptamanii, posibil usor mai ridicate decat acestea local in regiunile nordice – nord-vestice.

Precipitatiile pot fi usor excedentare, local in zonele montane si in regiunile vestice, centrale si estice, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.
 
Saptamana 24 septembrie – 1 octombrie 2018

 
Valorile termice medii se vor situa in jurul normei climatologica sau pot fi usor mai ridicate decat acestea in special in nord-vestul si centrul tarii.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de normele climatologice ale intervalului in majoritatea regiunilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007221 (s)