News Flash:

INCREDIBIL! Elevii unei scoli din Timisoara vor invata in containere!

6 Septembrie 2018
881 Vizualizari | 0 Comentarii
Containere pentru elevi scoli timisoara 2

Aproximativ 150 de elevi de la o scoala din Timisoara vor invata in containere cumparate de primarie, care au fost montate in curtea institutiei. Unitatea de invatamant este supraaglomerata, astfel ca sute de copii merg la cursuri dupa-amiaza, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Scolii Generale Nr. 30 din Timisoara, Mihaela Sora, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca aproximtiv 150 de elevi vor invata, incepand cu data de 10 septembrie, in sase containere. Acestea au fost instalate in curtea institutiei, fiind cumparate de catre Primaria Timisoara cu aproximativ 100.000 de euro.

“Avem sase containere, care sunt dotate cu tot ce este nevoie pentru desfasurarea orelor. Sunt ca niste casute, intri din hol in clase, au toalete, iar din 10 septembrie vor fi toate functionale. Acum le dotam cu mobilier, s-au facut racordurile, urmeaza sa fie legat si curentul. Vor invata in aceste containere in jur de 150 de copii, patru clase I si doua clase de a II-a, elevii vor veni la cursuri de dimineata. Din pacate, nu am rezolvat problema orelor de dupa-amiaza in totalitate. In doi ani, aproape ni s-au dublat numarul claselor, de la 28 de clase primare am ajuns la 47. In prezent, avem 15 clase care fac ore dupa-amiaza”, a afirmat Mihaela Sora.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca Scoala Generala Nr. 30 este una dintre cele mai cautate unitati de invatamant din oras. Municipalitatea are si un proiect de extindere cu doua corpuri a scolii, iar in acest moment se cauta o sursa de finantare.
“Avem la Scoala Generala Nr. 30, pentru prima data in Timisoara, sali de clasa modulare, asa numitele containere. Sunt exceptionale, s-au facut lucrarile de racord la retelele de utilitati, totul este pregatit si ele vor fi date in uz. Aceasta este o solutie la cursurile de dupa-amiaza, dar este o solutie care poate rezolva problemele pe termen scurt. Daca tot creste numarul de clase in aceste scoli cautate, nu ai cum sa rezolvi problema. Inca ne descurcam destul de bine. In general, daca numarul de elevi va fi in continua crestere la cele cateva scoli, maxim sapte sunt super cautate in Timisoara, la acestea va fi mereu o problema, trebuie gasita o solutie de limitare la capacitatea de scolarizare. Nicio scoala din lume nu poate primi elevi fara limita. Facem tot ce putem pentru a asigura program doar de dimineata, este cumplit programul de dupa-amiaza”, a afirmat Nicolae Robu.

Scoala Generala Nr. 30 este una dintre cele mai aglomerate unitati de invatamant din Timisoara. Cladirea a fost construita pentru cel mult 900 de elevi, dar in doi ani, in aceasta scoala vor ajunge sa invete 2.400 de copii. In aceste conditii, sute de elevi merg la cursuri dupa-amiaza, din cauza lipsei de spatiu.

Primaria Timisoara intentioneaza sa cumpere inca 30 de containere pentru alte trei scoli aglomerate din oras, in care elevii merg la cursuri dupa-amiaza.

Mediafax


timisoara primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006004 (s)