News Flash:

Klaus Iohannis nu o "slabeste" pe Dancila: Premierul a ignorat invitatia la dialog. Situatia evidentiaza un precedent periculos

6 Septembrie 2018
891 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

    Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, premierul Viorica Dancila a ignorat invitatia acestuia de a participa la consultarile de la Palatul Cotroceni, in legatura cu rectificarea bugetara, precizand ca situatia creata "evidentiaza un precedent periculos".
"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o invitatie la consultari Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica-Viorica Dancila, in vederea clarificarii unor aspecte ce tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018. Presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat, astfel, intreaga disponibilitate la dialog cu Prim-ministrul Viorica Dancila, in vederea identificarii unei solutii care sa permita Guvernului sa adopte proiectul rectificarii bugetare respectand exigentele constitutionale. Cu toate acestea, Premierul a ignorat invitatia la dialog a Presedintelui Romaniei si a supus spre aprobare in sedinta de guvern proiectul rectificarii bugetare fara avizul CSAT. Presedintele Romaniei isi exprima ingrijorarea in legatura cu situatia creata, care evidentiaza un precedent periculos, prin depasirea unor linii de predictibilitate in raporturile institutionale, asa cum sunt ele stabilite in arhitectura statului", precizeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa remis joi MEDIAFAX.

Seful statului a adaugat ca un dialog care sa duca la o solutie valida ar fi trebuit sa aiba loc intre Executiv si Presedintie inainte ca Guvernul sa adopte rectificarea bugetara si nu ulterior.

"Un dialog care sa conduca la o solutie reala ar fi putut avea loc in conditiile in care Guvernul ar fi asteptat sa aiba loc consultarile de la Palatul Cotroceni, inainte sa adopte rectificarea bugetara. In acest context, in cadrul unei discutii institutionale, si nu al unei consultari, ale carei premise au devenit caduce, joi, 6 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni a avut loc o intalnire intre consilierii prezidentiali Cosmin Marinescu, Departamentul Politici Economice si Sociale, Mihaela Ciochina, Departamentul Legislativ, si Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice, respectiv Tudorel Toader, ministrul justitiei", completeaza sursa citata.

Premierului Viorica Dancila se afla inttr-o vizita de doua zile in Spania, unde se va intalni cu primul ministru Pedro Sanchez si cu regele Felipe al VI-lea. Aceasta i-a delegat pe ministrii de Finante si de Justitie, Eugen Teodorovici si Tudorel Toader, pentru a participa la consultarile de joi de la Palatul Cotroceni, a precizat Eugen Teodorovici dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Presedintele Klaus Iohannis i-a delegat, joi, pe consilierii prezidentiale Mihaela Ciochina si Cosmin Marinescu ca sa discute cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, despre rectificarea bugetara, informeaza Administratia Prezidentiala.

Seful statului a declarat, miercuri, dupa ce Executivul a aprobat rectificarea bugetara fara aviz CSAT, ca Guvernul forteaza limitele Constitutiei.


viorica dancila palatul cotroceni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005290 (s)