News Flash:

Vouchere alimente 2022. Cat timp poti sa faci cumparaturi cu tichetele sociale | Banii ”expira” dupa o perioada

8 August 2022
2475 Vizualizari | 0 Comentarii
Vouchere alimente 2022

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumita perioada de timp in care pot fi folositi.

Odata ce au fost incarcate cu bani, voucherele pentru alimente sunt utilizate, de obicei, insa ele au o perioada de valabilitate.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data incarcarii lor”, informeaza Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizati in cel mult un an de zile de cand sunt disponibili pe voucherele de alimente.

De la 1 iunie, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a inceput procesul de emitere, distribuire si incarcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental ”Sprijin pentru Romania”.

”Tichetele sociale disponibile pe suport electronic (card) au o valoare nominala de cate 250 lei si sunt destinate persoanelor aflate in situatii de deprivare materiala sau risc de saracie.

Aceasta initiativa este cea mai importanta de acest gen derulata pana acum in Romania, din perspectiva numarului de beneficiari.

Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achizitia de produse alimentare si mese calde in valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei”, mai arata institutia.

Voucherele pentru alimente 2022 se vor acorda o data la doua luni, pana la finalul anului.

Cardul permite plati contactless, inca de la prima tranzactie, prin apropierea sa de terminalul POS.

De asemenea, mai este important de stiut ca nu puteti retrage bani de pe carduri sociale si voucherele pentru alimente pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Vouchere alimente 2022. Anuntul facut de Kaufland pentru cei care primesc tichete sociale
Vouchere alimente 2022. Plata cu tichetele sociale din programul “Sprijin pentru Romania” se va putea face, din luna august, si in magazinele Kaufland din tara.

In prima etapa, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo si Up Romania.

“Voucherele sociale din programul guvernamental “Sprijin pentru Romania” sunt destinate achizitiei de produse alimentare si de mancare calda, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.

Astfel, clientii vor fi indrumati de catre angajatii de la casele de marcat sa separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plata”, se arata in comunicatul de presa.

Vouchere alimente 2022. Unde te poti adresa, daca nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, in functie de problema pe care o au.

“Daca sunt persoane care nu sunt sigure ca se afla pe lista beneficiarilor eligibili, mentionam ca intrebarile referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Cat despre informatiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Postei Romane”, informeaza Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce poti sa cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se da rest
Vouchere alimente 2022. Ulei, faina, zahar, legume, carne si lactate – cam asta se poate cumpara pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat in acest sens arata cu ce puteti umple cosul pentru a va incadra in suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

In acest an, voucherele de alimente se mai acorda de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Romanii pot pierde tichetele sociale | Anuntul facut de Ministerul Investitiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizata de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Exista mai multe criterii pe baza carora romanii care primesc acum voucherele pentru alimente in valoare de 250 de lei pot fi exclusi din program, spune Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificari de la luna la luna.

Vouchere alimente 2022. Lista magazinelor din toata tara unde pot fi folosite tichetele pentru alimente
Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

Voucherele pentru alimente se vor acorda o data la doua luni, pana la finalul anului
Ministerul Investitilor si Proiectelor Europene mai anunta ca beneficiarii nu trebuie sa depuna vreo cerere pentru a primi cardul.

“Daca va numarati printre persoanele eligibile, asa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat catre dumneavoastra de catre angajatii Postei Romane, fara sa fie nevoie sa demarati dumneavoastra vreo procedura in acest sens.

In cazul in care indepliniti criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar pana la finalul perioadei in care se aloca transa nu veti intra in posesia cardului, va rugam sa va adresati celui mai apropiat oficiu postal, de unde veti primi indrumari.”, transmit reprezentantii MIPE.

Cardurile vor fi insotite de scrisori care contin instructiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri si un numar de telefon pentru cazurile in care beneficiarii intampina probleme.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004902 (s)