News Flash:

Veste bună pentru bolnavii de cancer din Timișoara

Vineri, 24 martie, a fost inaugurat un centru dedicat bolnavilor de cancer

28 Martie 2023
314 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timișoara, Asociația Sus Inima a deschis recent un centru dedicat persoanelor afectate de cancer. Centrul oferă servicii gratuite precum ședințe de psihoterapie, terapie prin artă, spații de relaxare, planuri de nutriție și consultații cu diverși specialiști. 
Asociația, o organizație non-guvernamentală de caritate înființată în Sibiu în 2015, își extinde astfel activitatea de sprijinire a persoanelor afectate de cancer. Centrul este deschis de luni până vineri, între orele 8 și 14, și se află în apropierea Spitalului Județean Timișoara, pe Calea Martirilor din 1989, nr. 20, et. 3. Aici, persoanele afectate de cancer pot beneficia de suportul unor specialiști care le pot ajuta să facă față efectelor secundare ale tratamentului, să combată depresia și stresul, să primească asistență în completarea dosarelor medicale și să primească planuri de nutriție personalizate. 
Centrul are un personal specializat, inclusiv un navigator pentru pacienți, un psihoterapeut, un asistent social, un psiholog clinician, un medic nutriționist, un terapeut pentru grupurile săptămânale de terapie prin artă, un psihoterapeut pentru grupurile de sprijin și un medic oncolog care oferă informații și a doua opinie.

„Scopul Sus Inima Oncology (SIO) este de a ajuta oamenii să recâștige controlul atunci când cancerul le dă viața peste cap, cu ajutorul specialiștilor noștri, prin timpul și grija noastră, pentru fiecare persoană care ne trece pragul”, transmite Carmen Chindriș, director SIO.

La acest centru, persoanele afectate de cancer pot veni în orice moment fără programare pentru a cere informații, pentru a discuta cu navigatorul sau pentru a petrece timp în zona de relaxare.

De asemenea, în fiecare zi există un program structurat care include grupuri de sprijin pentru pacienți, grupuri de sprijin pentru familiile lor, terapie prin artă, terapie psihologică individuală și asistență socială. Toate serviciile sunt oferite gratuit, atât pentru persoanele cu diagnostic oncologic, cât și pentru familiile acestora.

Pentru a programa o întâlnire cu unul dintre specialiștii Centrului de Suport Oncologic Sus Inima, puteți suna la numărul de telefon 0758.801.751 – Violeta Rusu.

De la înființare și până în prezent, Asociația Sus Inima a sprijinit direct peste 1.800 de familii în lupta cu cancerul și a ajutat peste 8.000 de beneficiari indirect.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007751 (s)