News Flash:

Vicepresedinte CSM, despre avizul negativ dat cererii de revocare a sefei DNA: Nu e vorba de solidaritate intre procurori

28 Februarie 2018
898 Vizualizari | 0 Comentarii
codrut olaru bogdan iordache

Vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, spune ca este nevoie ca procurorii din DNA sa se gandeasca daca sunt elemente care pot fi imbunatatite, sustinand ca avizul negativ dat marti de sectia de procurori din CSM revacarii sefei DNA nu a fost unul de solidaritate intre procurori.
"Toti membrii sectiei au anticipat efectele acestui aviz, chiar si consultativ. Asigur opinia publica si decidentii implicati ca nu este vorba despre solidaritate institutionala intre procurori, ci este unul argumentat obiectiv si vom dovedi acest lucru. (...) Trebuie sa fie totusi o tema de reflectie pentru toti procurorii din DNA, din perspectiva solidaritatii institutionale, modul de realizare a activitatii si sunt doua intrebari retorice: <<Intreaga activitate a DNA este una pozitiva sau pot fi elemente care pot fi imbunatatite?>> si <<Toti care sunteti in DNA ati facut ca seful DNA sa fie un bun manager?>>", a declarat Codrut Olaru, vicepresedintele CSM, la bilantul DNA.

Acesta spune ca nu este suficienta sustinerea prin liste de semnaturi a procurorului sef al DNA.

"Nu cred ca procurorul sef poate fi sustinut prin liste de semnaturi, ci de fiecare prin modul in care va indepliniti activitatea. Eficienta sau ineficienta unui procuror sef este eficienta sau ineficienta structurii pe care o conduce, cu plusurile si minusurile fiecaruia. Fac apel catre procurorii anticoruptie din DNA la echilibru", a mai spus Codrut Olaru.
Sectia de Procurori din CSM, din care face parte si vicepresedintele forului, Codrut Olaru, a dat, marti, aviz negativ la cererea de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Avizul este unul consultativ, seful statului fiind cel care va lua o decizie in acest sens.


csm dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004740 (s)