News Flash:

VIDEO I Tudorel Toader, fata in fata cu Kovesi: Sa nu prezentam activitatea DNA doar intr-o maniera festivista. Codruta Kovesi, prezenta la audierea de la CSM

27 Februarie 2018
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, se va prezenta, marti, in fata Sectiei pentru Procurori a CSM, pentru a fi audiata. La sedinta va participa si Tudorel Toader, ministrul Justitiei, cel care cere revocarea ei din functie.
UPDATE 14.20 Ministrul Justitiei: Sa nu prezentam activitatea DNA doar intr-o maniera festivista

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, in debutul sedintei Sectiei pentru Procurori a CSM in care se discuta avizul pe cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi, ca activitatea DNA nu ar trebui prezentata intr-o maniera festivista.

"Ca ministru al Justitiei, raportul cu cele 20 de puncte impreuna cu dezbaterea de azi sper sa constituie un moment al adevarului, un moment in care sa prezentam lucrurile asa cum sunt, cu bune si cu rele, sa nu prezentam activitatea DNA doar intr-o maniera festivista. E adevarat ca raportul l-am postat pe pagina ministerului Justitiei. Va asigur ca, dat fiind numarul celor care au accesat pagina imediat dupa finalizarea acelei prezentari a raportului, a dus la blocarea paginii de internet a ministerului. Dovada si faptul ca pana in prezent, au fost ceva mai mult de 42.000 de descarcari ale raportului de pe pagina ministerului, adica un numar foarte mare ce a dus la blocarea site-ului imediat dupa prezentarea raportului", a declarat Tudorel Toader.
Ministrul Justitiei a reluat prezentarea raportului cu 20 de puncte in baza caruia cere revocarea procurorului-sef DNA.

UPDATE 14.05 Sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM, in care este asteptat avizul pe cererea de revocare din functie a procurorului-sef DNA, a inceput. La sedinta participa atat Laura Codruta Kovesi, cat si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
Nici Tudorel Toader si nici Laura Codruta Kovesi nu au facut declaratii la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.
"Trebuie sa intelegem ca este vorba despre o cerere de revocare formulata de Executiv, o cerere de revocare care va fi examinata de Sectia de Porcurori si trebuie sa observam ca potrivit articolului 21, indice 1 din Regulamentul CSM , ea trebuie sa parcurga o anumita procedura pentru a fi valida", a declarat procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.
Avizul ce urmeaza a fi dat de Sectia pentru Procurori a CSM in cazul procedurii de revocare initiate de ministrul Justitiei este consultativ.

Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codrut Olaru, Nicolae Solomon si Augustin Lazar sunt cei care vor lua decizia.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut, saptamana trecuta, revocarea din functia de procuror sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi, invocand mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum ar fi cei de la DNA Ploiesti, despre care aparusera informatii privind abuzuri, esecul Microsoft sau transcrieri false in dosare. De asemenea, Toader a criticat si modul de calcul al numarului de achitari dat de Directie, raportarile eronate care ar fi fost prezentate de catre institutia condusa de Laura Codruta Kovesi si comportament excesiv de autoritar al acesteia, sustinand ca s-a implicat personal in dosarele altor procurori si a prioritizat dosarele dupa impactul mediatic.

Ulterior anuntului, presedintele Romaniei si-a anuntat sustinerea pentru Laura Codruta Kovesi, precizand ca va studia raportul care a stat la baza propunerii facute de ministrul justitiei.

Avizul Sectiei pentru Procurori a CSM va ajunge la presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Membrii Sectiei pentru Procurori au invitat-o, marti, si pe Laura Codruta Kovesi la audieri, pentru a-si expune punctul de vedere. Avizul ce urmeaza a fi dat de Sectia pentru Procurori a CSM in cazul procedurii de revocare initiate de ministrul Justitiei este consultativ.

Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codrut Olaru, Nicolae Solomon si Augustin Lazar sunt cei care vor lua decizia.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut, joi, revocarea din functia de procuror sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi, invocand mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum ar fi cel de la DNA Ploiesti, despre care aparusera informatii privind abuzuri, esecul Microsoft sau transcrieri false in dosare.

De asemenea, Toader a criticat numarul de achitari dat de Directie, raportarile eronate care ar fi fost prezentate de catre institutia condusa de Laura Codruta Kovesi si comportament excesiv de autoritar al acesteia, sustinand ca s-a implicat personal in dosarele altor procurori si a prioritizat dosarele dupa impactul mediatic.

Ulterior cererii de revocare, presedintele Romaniei si-a anuntat sustinerea pentru Laura Codruta Kovesi, precizand ca va studia raportul care a stat la baza propunerii facute de ministrul justitiei.

Avizul Sectiei pentru Procurori a CSM va ajunge la presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006794 (s)