News Flash:

Vanghelie vorbeste despre dosarul listelor de sustinere

9 Mai 2016
982 Vizualizari | 0 Comentarii
vanghelie
Marian Vanghelie a declarat duminica ca nu are nicio calitate in dosarul in care se verifica listele de sustinere pentru candidatura sa, afirmand ca se retrage din viata publica daca vreo semnatura din tabelul depus la BEM are vreo legatura cu Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
''S-a incercat formula asta tactica de a se da pe stiri pe surse ca semnaturile din unele parti au legatura cu Directia Sociala. Eu va declar public, ies din viata publica daca are vreo legatura vreo semnatura din tabelul meu cu cele 9000 de semnaturi (depuse la BEM-nr.) are vreo legatura cu Directia Sociala. Este penibil sa spunem asa ceva, ca in momentul in care omul se duce sa ridice de la Directia Sociala banii ca a fost pus sa semneze pentru mine. Nu au nicio legatura'', a sustinut Vanghelie.
El a afirmat ca semnaturile au fost stranse de sustinatorii sai, ''administratori de bloc unde s-au facut blocurile, lideri de sindicat din invatamant, directori din scolile din sectorurul 5, reprezentanti de pe strazi cu care colaborez de mai mult de 15 ani de zile, companii private, Vulcan, Electromagnetica si alte companii private din sectorul 5, impreuna cu managerii, liderii de sindicat si cu patronii de acolo''.
''Sunt actuali inspectori din invatamantul scolar, de la nivelul sectorului 5, de la nivelul Capitalei, fosti inspectori scolari de la nivelul Capitalei. Facem politica de 25 de ani, nu ne trebuie semnaturi si nu am intrat in politica sa luam semnaturi si sa pacalim pe cineva. Noi am intrat pentru ca stim ceea ce facem si am facut foarte bine la nivelul Capitalei'', a sustinut primarul suspendat.
Intrebat ce calitate are in dosarul in care se verifica listele de sustinere a candidaturii sale, Vanghelie a afirmat ca nu are nicio calitate, ''nici macar calitatea de suspect''.
''Nicio calitate, nici macar calitatea de suspect, ma obisnuisem cu calitatea de suspect, dar nu. Am intrebat, nu am nicio calitate, nu are nimeni nicio calitate momentan. Cred ca posibilul denuntator identitate ascunsa ce se vorbeste pe stiri pe surse nu are ce sa clarifice, cred ca s-a crezut, am inteles tot din presa, ca s-ar gasi aici sute de milioane, telefoane, tot felul de materiale de propaganda, nu am nici un material de propaganda, nu s-a comandat niciunul'', a raspuns candidatul PDS.
La randul sau, purtatorul de cuvant al PDS, deputatul Radu Popa, a declarat in urma pechezitiei de opt ore de la sediul PDS singurele documente care s-au ridicat au fost listele de sustinere ale candidatului independent Marian Vanghelie care nu au fost folosite niciodata si doua laptop-uri.
Procurorii DNA au ridicat vineri mai multe documente de la Primaria Sectorului 5. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca mai multi angajati din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 au adunat datele personale ale unor locuitori ai Sectorului 5, creandu-si astfel o baza de informatii, folosita, incepand cu anul 2016, pentru a fi intocmite listele electorale. Acestea contineau numarul minim de sustinatori necesar depunerii candidaturii pentru functia de primar al Sectorului 5 a lui Marian Vanghelie. Astfel, exista suspiciunea ca o parte din semnaturi sunt false.
Aceleasi surse au precizat ca mai multi functionari din cadrul Primariei Sectorului 5 Bucuresti s-ar fi folosit de datele personale ale unor persoane fizice si ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, falsificand o parte din semnaturile de pe listele electorale, in scopul de a strange numarul de semnaturi minime.
Bazele de date au fost constituite cu persoanele aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, arata sursa citata.
Sursele judiciare au precizat si ca functionari din cadrul acestei comisii DGASPC ar fi pretins si primit bani, de ordinul a cateva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, chiar daca unii dintre cei care primeau actele nu indeplineau conditiile pentru eliberarea certificatelor de handicap.
De asemenea, sursele citate au precizat ca bazele de date sunt folosite si pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai multi cetateni ai sectorului 5 au fost recompensati cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri sau telefoane mobile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004823 (s)