News Flash:

Valeriu Zgonea, trimis in judecata sub control judiciar pentru trafic de influenta

3 Ianuarie 2018
516 Vizualizari | 0 Comentarii
zgonea

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi primit de la fostul consilier judetean din Buzau Dumitru Dobrica peste 62.000 de lei, dupa ce i-a promis angajarea unei rude intr-o functie importanta, prin exercitarea influentei asupra unor functionari publici.
DNA a anuntat, miercuri, ca procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Valeriu Zgonea, presedinte al Camerei Deputatilor la data faptei, pentru infractiunea de trafic de influenta.

”In perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, cand indeplinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte al unei formatiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a acceptat promisiunea facuta de inculpatul Dobrica Dumitru, consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda a lui Dobrica Dumitru”, anunta DNA.

Ulterior, Zgonea a primit de la Dobrica Dumitru foloase necuvenite in suma totala de 62.143 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

Potrivit DNA, la data de 22 aprilie 2013, ”ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu”.

”Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu -Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, mai precizeaza procurorii.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii pana la concurenta sumei de 62.143 lei.

Dobrica Dumitru, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau in perioada iunie 2004-decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, a si-a recunoscut anterior fapta.

Dosarul care-l priveste pe Valeriu Zgonea a fost trimis a fost inaintat spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de mentinere a masurii controlului judiciar si a masurii asiguratorii dispuse.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017317 (s)