News Flash:

LOVITURA pentru bugetari, in noul an! Nu vor mai primi tichete de masa

3 Ianuarie 2018
655 Vizualizari | 0 Comentarii
tichete de masa

In 2018, bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masa, intrucat acordarea acestora va fi abrogata, potrivit noii legi a salarizarii bugetare. In locul tichetelor de masa va fi acordata o indemnizatie de hrana, insa, pe parcursul anului viitor, doar bugetarii din sistemul sanitar care au primit in 2017 tichete de masa vor putea beneficia efectiv de aceasta indemnizatie, in timp ce ceilalti bugetari vor fi nevoiti sa astepte pana in 2019, cel putin, scrie Romania TV.

Cuntumul lunar al indemnizatiei va reprezenta a 12-a parte din doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

In prezent un salariat din doi primeste tichete de masa. De la 1 ianuarie situatia se va schimba, iar numarul persoanelor care beneficeaza de astfel de tichete ar putea scadea semnificativ. Cauza principala este modificarea sistemului de impozitare a firmelor cu cifra de afaceri sub un milion de euro. De asemenea, notiunea de impozitare a profitului si cea de deductabilitate a cheltuielilor va disparea.

Articolul 18 din legea salarizarii este cel care reglementeaza indemnizatia de hrana. Acesta prevede ca ordonatorii de credite sa acorde "indemnizatii de hrana anuale la nivelul a doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, cu exceptia personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala care, potrivit legii, beneficiaza de drepturi de hrana, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, republicata".

De asemenea, articolul 44 de lege prevedea abrogarea unor dispozitii, una dintre ele fiind referitoare la acordarea tichetelor de masa salariatilor din sistemul bugetar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 22 queries | Mysql time :0.046719 (s)