News Flash:

UVT a dat startul admiterii. Doua dintre facultatile sale fac deja inscrieri

4 Iulie 2016
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
UVT Universitatea de Vest Timisoara
4 iulie este prima zi de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara. Doua dintre facultatile sale fac deja inscrieri. Mai exact, cei interesati sa studieze la Arte si Design sau Fizica pot deja sa-i depuna dosarul. La celelalte specializari, procedura de admitere este programata pentru saptamanile urmatoare, pana pe 26 iulie, dupa un calendar stabilit la nivelul fiecarei facultati. Pentru detalii exacte privind perioada de inscriere si de sustinere a probelor, cei interesati sunt rugati sa viziteze pagina de internet a Universitatii, www.uvt.ro, sectiunea Admitere.
UVT scoate la concurs, pentru admiterea din acest an, peste 2000 de locuri bugetate, in 11 facultati: Arte si Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie si de Administrare a Afacerilor; Educatie Fizica si Sport; Fizica; Litere, Istorie si Teologie; Matematica si Informatica; Muzica si Teatru; Sociologie si Psihologie; Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii.
Universitatea de Vest din Timisoara vine si in acest an in sprijinul absolventilor de liceu din judetele limitrofe si mentine centrele de inscriere si admitere din Deva, Resita, Drobeta-Turnu Severin si Ramnicu Valcea.
Mai exact, UVT va avea centre de admitere la:
Colegiul National „DecebalDeva
Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22 (Intrarea de pe strada Andrei Saguna)
Municipiul Deva, Judetul Hunedoara
Colegiul national „Traian LalescuResita
Bd. A.I. Cuza, Nr. 7
Resita, judetul Caras-Severin
Colegiul national „Gheorghe Titeica” Drobeta-Turnu Severin
Str. Crisan, nr. 50
Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinti
Colegiul national „Mircea cel Batran” Ramnicu Valcea
Str. Carol I, Nr. 41
Ramnicu Valcea, judetul Valcea
Centrele de inscriere si admitere din afara Timisoarei vor fi deschise in perioada 18-21 iulie si vor prelua dosarele in aceleasi conditii ca la Universitate, candidatii fiind scutiti de un drum suplimentar si de cheltuielile aferente.
O masura devenita deja traditie la UVT prevede ca absolventii de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele nationale si la concursurile Universitatii au acces facil pe locurile bugetate, dupa un regulament adoptat de catre fiecare facultate in parte.
„Oferta UVT corespunde cerintelor de pe piata muncii, programele de studii fiind concepute a transmite competente relevante pentru locul de munca. De exemplu, avem specializari puse in practica in legatura directa cu diverse companii, cu implicarea activa a specialistilor din diferite domenii. Ii asigur pe toti cei care sunt interesati sa studieze la Universitatea de Vest ca nu lasam nimic la voia intamplarii, ci «asezam» totul in asa fel incat sa fie in acord cu ceea ce isi doreste studentul, dar si viitorul angajator al acestuia”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Pe langa oferta specializarilor in limba romana, UVT pune la dispozitia absolventilor de liceu si 21 specializari in 6 limbi straine. Printre acestea: Finante si banci, Management, Contabilitate si informatica de gestiune, Informatica, Artele spectacolului-Actorie, Relatii internationale si studii europene etc.
Universitatea pune la dispozitia absolventilor de liceu si un numar de aproximativ 3500 de locuri in regim cu taxa.

decebal deva judetul hunedoara traian lalescu resita drobeta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006069 (s)