News Flash:

Usturoiul si apa fierbinte te pot scapa de durerile de cap si migrene

4 Mai 2018
935 Vizualizari | 0 Comentarii
ustur

Haideti sa ne imaginam cate tone de antinevralgice sau analgezice a consumat omenirea ca sa scape de durerile de cap. Cred ca este timpul sa ne intoarcem la natura, la sfaturile celor mai in varsta si sa invatam alte metode de “salvare”.

Fara a uita sa mergem medic sau sa eliminam cauzele acestor dureri, iata cateva remedii simple si la indemana:
Dureri acute

• Beti un pahar de apa fierbinte.

• Mancati doi catei de usturoi.

• Aplicati pe frunte o frunza de varza.

• Ungeti fruntea si tamplele cu ulei de marar sau balsam preparat in casa.

• Asezati o felie proaspata de lamaie cu partea interioara pe tample, timp de un sfert de ora.

• Puneti in urechi tampoane din vata inmuiate in suc de sfecla sau suc de usturoi .

• Aplicati pe tample felii de ceapa.



Migrene

• Doua linguri de pojarnita uscata se oparesc cu 200 ml apa, se infuzeaza 15-20 minute, se strecoara. Separat, se prepara infuzie de menta – o lingura la 100 ml apa. Infuziile se amesteca, se adauga patru linguri de miere, o jumatate pahar de suc de cartofi proaspat. Se bea cate o jumatate de pahar de doua ori pe zi, pana cand durerile dispar.

• Deseori, migrenele apar din cauza incaltamintei prea stranse. Zonele reflexogene ale tamplelor se afla pe partea interioara a degetelor mari de la picioare, unde ele se lipesc cu degetele urmatoare. Pentru ca durerea sa treaca, masati usor aceasta zona, apoi, treptat, incepeti sa masati mai puternic. Peste maxim 10 minute durerea va scadea, iar peste 15-20 minute ea va disparea complet. Sau aplicati o bucatica de leucoplast cu boia de ardei iute sau chiar o bucatica de ardei iute.

• Accesul de migrena poate fi oprit imediat dupa aparitia durerii cu o clisma de cafea. Se prepara cafeaua (trei linguri de cafea macinata la 200 ml apa). Se raceste, se strecoara si se introduce lichidul in anus (nu trebuie tinut mai putin de 5-10 minute). Metoda are un efect analgezic si in alte situatii, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

Dureri de cap cornice

• 20 g de faina de canepa se amesteca cu 200 ml otet de vin. Se lasa amestecul la macerat 2-3 zile, scuturand periodic sticla. Se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat. Picurati in nas cand aveti dureri.

• Beti suc proaspat de cartofi, cu o jumatate de ora inainte de masa, cate 2 linguri, timp de 3-4 saptamani.

• Sub perna de dormit se poate pune un saculet umplut cu plante uscate: cimbru, pelin, muscata, hamei si menta.



Durerile de cap provocate de hipertensiune arteriala

Un remediu rapid consta in introducerea mainilor si picioarelor in apa fierbinte. In paralel se consuma o lingura de miere.

• Timp de o luna se bea in timpul zilei ceai preparat dintr-un amestec de flori de liliac si pelin, in cantitati egale (o lingurita de amestec la 200 ml apa).

• Se prepara un ceai din 7-8 crengute de dud taiate marunt, care se fierb intr-un litru de apa timp de 10 minute. Se lasa o ora intr-un vas acoperit. Se beau cate trei pahare pe zi in loc de apa, timp de 2-3 luni.

• Pentru reglarea tensiunii intracraniene, se bea suc de struguri, mai ales toamna, cand este proaspat, de trei ori pe zi. In primele zile se bea cate un pahar, apoi cate doua, ca pe parcusul unei luni sa se ajunga la 3 l de suc pe zi. In timpul tratamentului nu se consuma alcool, grasimi sau proteina de origina animala.

Dureri in zona cefei

• Se poate folosi masajul zonelor de la ceafa si pana la umeri, dar mai ales dupa urechi, timp de 10-15 minute.

• Durerile provocate de surmenaj si nevroza trec daca beti cateva picaturi de valeriana, apoi stati in cada cu apa calda in care se adauga un pahar de sare sau de extract de pin.

Dureri de cap a caror cauza nu se cunoaste

• Un pahar de suc de ceapa se amesteca cu un pahar de miere de albine si se consuma cate o lingura, inainte de masa.

• Se rad sau se toaca 150 g de hrean. Se amesteca cu 500 g de portocale tocate, 300 g de zahar si un litru de vin rosu. Amestecul obtinut se fierbe in aburi, intr-un vas inchis, timp de o ora.

Se raceste, se strecoara si se bea cate o jumatate de pahar, la doua ore dupa masa sau cand apar dureri.

Efectul se mareste daca in acelasi timp se inmoaie un prosop in apa fierbinte si se infasoara in jurul capului, in asa fel incat sa fie acoperite tamplele.

• O lingura de pulbere din radacina de ghimbir se infuzeaza in 200-300 ml de apa clocotita, timp de 30 minute. Se bea de 2-3 ori pe zi..

Durerile de cap dupa consumul de alcool se trateaza, printre altele, cu sucul unei portocale, amestecat cu un ou crud. Se bea imediat. Secretele.com


pahar apa fierbinte catei usturoi frunza varza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009652 (s)