News Flash:

UPDATE - Greva a incetat la Primaria Dumbravita

10 Februarie 2016
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
greva ghiseu
Angajatii Primariei Dumbravita din judetul Timis s-au aflat, marti, in a doua zi de greva, refuzand sa lucreze, deoarece li s-au redus anumite sporturi, iar primarul localitatii, Victor Malac, declara ca a trebuit sa respecte decizia instantei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Angajatii au mers, marti, la sediul Primariei, unde au afisat o hartie pe care scrie "Greva” si s-au asezat pe holurile institutiei, refuzand sa lucreze, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Din cauza conflictului de munca, activitatea Primariei Dumbravita este complet blocata.
Unul dintre grevisti, Nicolae Constantin, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca in urma intalnirii pe care grevistii au avut-o, luni, cu primarul localitatii, Victor Malac, nu s-a ajuns la niciun rezultat.
"Credeam ca cineva ia atitudine de dezamorsare a conflictului, dar vad ca acest lucru nu s-a intamplat. Cu toate riscurile de taiere a zilei de lucru, suntem in continuare in greva. Relatiile conflictului de munca sunt si mai incordate. Conflictul continua si nu se lucreaza”, a declarat Constantin.
La randul lui, primarul localitatii Dumbravita, Victor Malac, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca sporurile angajatilor au fost reduse in ianuarie, dupa ce institutia pe care o conduce a pierdut un proces prin care a contestat un raport al Curtii de Conturi Timis, care considerase nelegale sporurile primite de angajati.
"Urmeaza sa ma consult cu un avocat, sa vad daca pot sa fac ceva. A fost o sentinta definitiva si trebuia sa o pun in aplicare, nu aveam ce sa fac. Eu am trimis decizia la Prefectura. Ii inteleg pe angajati, dar nu am ce sa fac mai mult de atat. In 2014, in luna septembrie, a fost auditul Curtii de Conturi. Printre masurile luate mi-au spus sa diminuez si sporul de dispozitiv si drepturile speciale, ca nu sunt legale. Atunci, noi i-am dat in judecata, si pe perioada cat am fost in judecata am dat in continuare aceste sporuri. In noiembrie am pierdut si recursul, pentru ca am facut recurs, si trebuia sa pun in aplicarea hotararea judecatoreasca. Am dat dispozitie in decembrie ca, incepand cu 1 ianuarie, sa nu se mai dea sporurile de dispozitiv si drepturile speciale – aproximativ 600 de lei, destul de mult pentru un functionar care are cam 1200 de lei lunar”, a afirmat Malac.
Acesta a adaugat ca se va intalni, marti, cu prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, pentru a gasi o solutie.
"Eu nu am putut sa-i opresc sa faca greva, e dreptul lor. Incercam sa gasim o solutie. Poate ca la nivel judetean sau national se va gasi o solutie. Nu poti sa ceri performanta de la un om pe care nu-l platesti si sa-l mai faci sa si zambeasca in fata contribuabilului”, a mai spus Victor Malac.
Luni, cei circa 30 de angajati ai Primariei Dumbravita din judetul Timis au decis sa declanseze o greva spontana, suparati ca li s-au redus unele sporuri.
Prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, declara ca decizia Curtii de Conturi de a reduce din sporurile functionarilor a cauzat nemultumiri si in alte primarii din judet, insa nu i se pare normala hotararea angajatilor Primariei Dumbravita de a intra in greva spontana.
Comuna Dumbravita, situata langa Timisoara, este una dintre cele mai populate din judetul Timis, numerosi timisoreni locuind in aceasta localitate. In urma unui control al Curtii de Conturi, s-a constatat ca angajatii Primariei Dumbravita incaseaza lunar, ilegal, mai multe sporuri.
 

victor malac
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007133 (s)