News Flash:

Lovitura dura pentru toti soferii din Romania! Iata ce le pregateste Politia

9 Februarie 2016
1789 Vizualizari | 0 Comentarii
politia rutiera1
Soferii vitezomani vor fi mai usor de prins de acum inainte, politia dotandu-se cu cele mai noi radare mobile.
Potrivit unui comunicat al IGRP, „8 aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat in dotarea Politiei Romane. Modelele au camera video HD de inalta fidelitate si un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de masurare a vitezei disponibil astazi. Aparatul aduna pe cardul de memorie inregistrari video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca masinii, placuta de inmatriculare si chiar trasaturile faciale ale conducatorului auto.”
"Incepand cu 1200 de metri nu poate fi identificat de un sistem de bruiaj sau antiradar sau clasicul detector de radar deoarece la 0,33 de secunde acesta identifica viteza. Deci nu are timp detectorul de radar sa il detecteze.” explica un agent de politie, scrie stirileprotv.ro.
Politistii pot seta aparatul radar sa filmeze inclusiv fata soferului, chiar si de la 70 de metri distanta, indiferent de viteza cu care conduce. Acest lucru ii ajuta pe agenti pentru ca in instanta soferii nu mai pot contesta cu usurinta ca nu au fost ei la volan.
Aceste radare tip pistol au ajuns la politistii Sectiei de Politie Autostrazi din cadrul Inspectorului General al Politiei Romane, dar si la cei de la Inspectoratele Judetelor Arges, Bacau, Brasov, Suceava, Prahova, Timis, anunta Politia Romana.
Potrivit AvocatNet.ro, oamenii legii folosesc in prezent 639 de radare mobile (pe langa cele cele 8 de ultima generatie). Niciun radar fix nu mai este utilizat, nici macar sistemul de camere de pe DN1, deoarece „nu s-a reusit retehnologizarea si punerea in functiune a acestuia pana in momentul de fata", dupa cum a declarat recent pentru AvocatNet un reprezentant al IGPR.
Peste 100 de soferi care au depasit viteza legala, au fost prinsi in numai doua zile. Noul aparat radar de tip pistol nu poate fi detectat in timp util pentru ca se activeaza numai atunci cand agentul vizeaza o masina. Aparatul poate fi folosit cu succes si pe timp de ceata sau vreme nefavorabila.
 

soferii vitezomani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006359 (s)