News Flash:

Unde se afla Viorica Dancila si Liviu Dragnea in plina criza politica, dupa ce in aceasta dimineata premierul a lipsit de la Cotroceni

27 Aprilie 2018
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila

Premierul Viorica Dancila si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au ajuns, vineri, la ambasada Chinei pentru a participa la un dejun, sustin surse politice pentru MEDIAFAX, in ziua in care Klaus Iohannis a cerut demisia prim-ministrului. Liviu Dragnea si Vasilica Dancila participa, la ora transmiterii acestei stiri, la un dineu oferit de o delegatie chineza, la vila Lac 2.
Prezenta celor doi lideri PSD la acest eveniment vine pe fondul unor tensiuni cu presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dancila, acest fiind nemultumit ca nu a fost informat cu privire la vizita prim-ministrului Romaniei in Israel.

"Eu retrag increderea doamnei Dancila. Dupa cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni dupa care pot sa trag o concluzie. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de Prim-ministru al Romaniei si transforma astfel guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea, solicit public demisia doamnei Dancila din functia de Prim-ministru al Romaniei", a spus presedintele Iohannis.


"Ar fi trebuit sa am o intalnire la ora 11.00 cu doamna Dancila. Acea intalnire nu s-a mai tinut, dar asta n-are nicio importanta si nu schimba cu nimic lucrurile pe care am intentionat sa le comunic astazi romanilor. Intalnirea urma sa aiba ca tema centrala conflictul intre guvern si PSD, BNR pe cealalta (...). Saptamana trecuta in Guvern s-a discutat un document secret, un memmorandum secret pe politica externa. Asta a fost o mare greseala, fiindca in politica externa daca vorbim de documente secrete trebuia sa fie consultat presedintele, lucru care nu s-a intamplat. In Consitutie, in toate deciziile se statueaza si se stie ca este nevoie, in interesul Romaniei, de o consultare institutionala intre premier si presedinte, ca este nevoie, in interestul Romaniei, nu in interesul cuiva particular ca autoritatile publice sa colaboreze loial. Aceste lucruri nu au fost intelese de doamna Dancila. Doamna Dancila spunea asa: jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor… suveranivatea independentta teritoriala. E juramanitul pe care il depunem noi si apoi obtine demnitati publice. Asta inseamna nu doar ca se respecta ad literam Constitutia, legile tarii, ci li principiul colaborarii loiale, deciziile CCR. Toate acestea in interestul Romaniei si al romanilor. Doamna Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006993 (s)