News Flash:

Diferenta mare de varsta intre doi soti, o problema. Uite ce spune Biserica despre binecuvantarea unei astfel de familii!

27 Aprilie 2018
998 Vizualizari | 0 Comentarii
soti

Casatoria este legatura sfanta dintre un barbat si o femeie, care isi asuma liber si responsabil calea mantuirii prin dragoste, ajutor reciproc si nastere de prunci.
Scopul principal al nuntii crestine, dupa porunca lui Dumnezeu(Facere 1, 28; 2, 18-24 ) si dupa invatatura Bisericii Ortodoxe, este unirea prin iubire a celor doi soti in numele Domnului pentru nasterea de copii, spre inmultirea neamului omenesc. Apoi, ajutorarea sotilor intre ei, pentru usurarea vietii; infranarea trupeasca si evitarea desfraului si a imoralitatii in lume. Toate aceste scopuri sa fie spre preamarirea lui Dumnezeu.
Daca taina casatoriei este dorita din alte considerente decat cele enumerate mai sus atunci aceasta nu este binecuvantata de Biserica. In cazul in care exista preoti care sa cunune pe cei doi, cununia nu este valabila pentru ca nu este binecuvantata de Dumnezeu.

Dorinta de bani, de avere si lipsa dorintei de prunci, apare in special la cuplurile cu diferente mari de varsta. Orice casatorie intemeiata pe pacat nu poate fi binecuvantata de Biserica.
In cazul celei de a doua casatorie sau a treia casatorie, lucrurile se complica, pentru ca si aici daca viitoarea casatorie se intemeiaza pe adulter sau desfranare, nu este binecuvantata de Biserica.

“Casatoria este considerata un act unic si irepetabil, care este rupt doar de moartea unuia dintre soti (Romani 7:2-3). Atunci cand Sfantul Pavel spune ca o femeie „e mai bine sa se casatoreasca decat sa arda” (I Corinteni 7:9), el se refera la vaduve si la cele care nu au mai fost casatorite (I Corinteni 7:8) sau care, fiind casatorite si-au lasati barbatii adulteri, dar fara ca ele insele sa fi savarsit adulter, pentru ca altfel ar contrazice un alt text biblic (Matei 5:32). Acelasi principiu e valabil si in cazul barbatilor, iar speculatiile precum ca barbatilor li s-ar ingaduit ceva mai mult decat femeilor este total gresit. Prin urmare, recasatorirea este ingaduita de Biserica doar pentru persoanele vaduve (de obicei, dupa un an de la moartea sotului/sotiei) si pentru cei care au ramas singuri dupa ce sotul/sotia si-a abandonat familia impreunandu-se cu altcineva. Recasatorirea (si implicit a doua si a treia Cununie) sunt privite de Biserica ca o exceptie ce se poate incuviinta de maxim 2 ori (in plus fata de prima casatorie), iar aprobarea lor de catre Biserica este insotita de oprirea de la impartasirea cu Sfintele Taine de la 2 la 5 ani. Mai mult decat atat, a treia casatorie este admisa numai daca persoana in cauza nu a implinit 40 de ani si nu are copii.

Ce parere aveti despre casatoria unui baiat cu o fata mai mare decat el? Dar despre situatia inversa?
Cu privire la diferenta de virsta intre cei doi parteneri parerea Bisericii este ca diferenta dintre cei doi poate sa fie de 4 ani. Daca este cazul, Biserica merge pana la 8 ani si zice ca ar fi permis si o distanta de 8 ani. Daca se trece peste 8 ani, Biserica nu se impotriveste. Sigur, sa nu fie impediment de varsta maxima pentru casatorie. Asta este o alta poveste. Daca se trece peste aceasta varsta, Biserica tot nu se impotriveste, dar iti asumi tu responsabilitatea relatiilor existente, sub toate aspectele, in casnicia ta.

sursa: pilde crestine


legatura sfanta barbat biserica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005758 (s)