News Flash:

Unde mergem in week-end, la Timisoara?

28 Februarie 2014
3252 Vizualizari | 0 Comentarii
Cabaret ca-n Berlinul anilor 1930, scandal urban cu un Romeo și o Julieta și o Salată cu leuștean la teatru, concerte cu Tarantellă, Dansuri Poloviene, Liszt, Ceaikovski, jazz, rock, muzică romanească, febra salsa și reviste bisericești: un weekend – curcubeu pentru consumatorii de cultură din Timișoara. Este oficial, Teatrul German din Timișoara s-a deschis Kit Kat Club: premiera în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu își transportă spectatorii în Berlinul anilor 1930, cand cangrena nazistă transformă lumea într-un Cabaret sub spectrul morții.
„Cabaret, de Joe Masteroff, este unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile, devenind cunoscut în întreaga lume datorită filmului regizat de Bob Fosse în 1972, cu Liza Minelli în rolul principal. Conține peste douăzeci de numere muzicale, adevărate hit-uri, printre care: Willkommen, Mein Herr sau Cabaret, toate purtand semnătura celebrului cuplu de autori John Kander și Fred Ebb. Libretul a fost creat pe baza piesei „I am a Camera” de John van Druten și a catorva povestiri de Christopher Isherwood, varianta germană fiind realizată de Robert Gilbert”, subliniază realizatorii proiectului.
De sub luminile fascinante, senzuale, ale luxuriantului spectacol se vede fața tragică a istoriei, drama unor oameni, monstrul care transformă lumea într-un cabaret funest, o anticameră a lagărelor de gazare, în care oameni dezgoliți de dezumanizarea semenilor ies din scenă, din viață și intră în istorie. Rolurile principale în producția Teatrului German de Stat Timișoara sunt interpretate de actorii Georg Peetz și Daniela Török. Lor li se alătură actrița Ida Jarcsek-Gaza în rolul domnișoarei Schneider și Christian Bormann – interpret invitat din Germania. Spectacolul se joacă vineri, 28 februarie 2014, de la ora 19,30, și este supratitrat în limba romană. Biletele la spectacolele TGST costă 20 de lei.
O „salbă de bijuterii muzicale” anunță Filarmonica Banatul pentru seara de vineri, 28 februarie, de la ora 19, în sala Capitol. Marius Hristea va dirija concertul simfonic al cărui solist va fi reputatul pianist Sorin Petrescu. In program, Tarantella de M. Negrea, Concerto pathetique de Liszt, The Masque din Simfonia nr.2 de Bernstein, suita Spărgătorul de nuci de Ceaikovski. Programul se va încheia cu Dansurile Polovtiene de Borodin. Biletele pentru acest eveniment au, în funcție de loc, prețuri cuprinse între 10 și 30 de lei. La finalul concertului, în foaierul Capitol, va fi lansată cartea „Ce se aude și ce nu se aude” de Sorin Petrescu, apărută la Editura Brumar. Prezintă Robert Șerban.
Vineri, 28 februarie, la Teatrul Național Timișoara are loc „un scandal urban”: spectacolul „Un Romeo și o Julieta”, după piesa lui William Shakespeare, concept de Laura Avarvari, cu studenți ai facultății timișorene de actorie, în Studio Uțu.
Sambătă, 1 martie, TNT își invită publicul la o “Salată cu leuștean”, la Sala 2. Regizat de m.chris.nedeea, cel mai nou spectacol al TN T este „povestea (aproape) imposibilei prietenii dintre două femei diametral opuse, dar amandouă pasionate de cate ceva: una de teatru, cealaltă de arhitectură, ambele de istorie. Din aceste scurtcircuitări temperamentale se nasc numeroase situații comice, interpretate de actorii Daniela Bostan, Mălina Petre, Laura Avarvari și Ion Rizea, cărora li se alătură studenții Angelo Duciuc, Cristina Dumitru, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Denis Hertz, Adrian Cozan și copilul Alexi Avarvari”, explică secretarul literar al TNT, Codruța Popov.
Ambele spectacole încep la ora 19. Biletele la spectacolele TNT au prețuri cuprinse între 20 și 40 de lei.
Arhiepiscopia Timişoarei organizează expoziţia de publicaţii religioase cu tema „Pe baricadele presei bisericeşti”. Vernisajul va avea loc vineri, 28 februarie 2014, ora 13,00 la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara. In cadrul evenimentului vor fi prezentate revistele eparhiale „Altarul Banatului” şi „Invierea”, precum şi Calendarul almanah pe 2014. Totodată, vor fi aduse în atenţie şi alte publicaţii bisericeşti din cuprinsul Patriarhiei Romane.
Formația Celelalte Cuvinte își prezintă, într-un concert, conceptul de rock acustic „Trup și Suflet”, în data de 28 februarie 2014, de la orele 20.00. la Casa de Cultură a Studenţilor.
„Cei mai vechi fani ai trupei îşi aduc aminte cu plăcere că un prim concert al formaţiei susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor este considerat actul oficial de naştere al trupei. Formația lui Călin Pop se întoarce cu drag în Timişoara, oraş de suflet în care trupa s-a consacrat la începutul anilor ’80.”, subliniază realizatorii evenimentului.
Biletele pentru concert costă 40 de lei.
După aproape 14 ani de televiziune, Virgil Ianţu revine pe scenă cu un nou proiect muzical intitulat Ieri şi Azi – „o colecţie inedită de piese romaneşti cunoscute, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații de fani”. Noul album va fi lansat printr-un concert exclusiv la Timişoara, oraşul natal al artistului, în 1 martie 2014, în Sala Capitol din Timişoara, de la ora 20.
„Acest album este o mică istorie a muzicii romaneşti, o colecţie frumoasă care sper să placă. Nu are un public – ţintă anume, este dedicat celor care iubesc muzica romanească bună şi poate fi ascultat şi de către cei care preferă trupa Simplu, dar şi de cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis”, susţine Ianţu.
Cel mai mare congres internaţional de salsa din Romania se desfășoară în perioada în acest week-end la Dance Stage , pe strada Pestalozzi nr. 22A. Peste zi au loc workshop-uri, clase, ateliere cu instructorii invitați, iar seara, după ora 21, pană spre dimineață, sunt petreceri, show-uri, nopți albe de dans. Invitat special la SAF 7 este Eddie Torres. Supranumit The Mambo King, el a pus bazele stilului de dans Salsa New York. Prețurile de acces diferă în funcție de programul ales și sunt afișate pe pagina de web a festivalului.
Jazz de calitate în seara de Mărțișor la Electric Theatre (str. Argeș, nr. 18): concertul JazzyBIT. Biletele costă 15 lei. JazzyBit este un trio instrumental format din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, Rhodes), Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) ce cantă muzică din arealul din jazz, latin, funk și blues. Repertoriul grupului este alcătuit integral din compoziții proprii. Recent, JazzyBIT a lansat albumul de debut intitulat „Touch the Sky”, care se va putea cumpăra în seara concertului. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005746 (s)