News Flash:

Un preot dezvaluie secretul focului sacru din Biserica Sfantului Mormant

14 Martie 2018
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
preot

Preotul Samuel Agoïan, reprezentant al Patriarhiei Armene la Ierusalim, a afirmat ca a elucidat miracolul Focului Sfant si ca aprinderea acestuia are legatura cu Biserica Copta.

Preotul armean Samuel Agoïan le-a spus reporterilor israelieni ce se intampla cu adevarat in timpul aparitiei miraculoase a Focului Sacru, scrie portalul de stiri IsraelInfo, preluat de agentia rusa Sputnik, citeaza adevarul.ro.

Potrivit prelatului, candelele focului sacru ar fi aprinse de catre patriarhi de la un felinar pe ulei si nu ar fi nimic mistic in acest proces. „Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii”, a spus Agoïan.

Reprezentantii Bisericii Copte, care au fost langa preot in timpul interviului, au reactionat imediat cerand jurnalistilor sa nu mai filmeze. „Ia-ti camerele de aici, minte”, a strigat unul dintre prelatii copti. La randul sau, Agoïan, a dat asigurari ca reprezentantii coptilor, spre deosebire de armeni, nu sunt prezenti la ceremonia respectiva.

Focul Sfant simbolizeaza lumina miraculoasa a Invierii lui Hristos despre care a vorbit apostolul Petru si care este considerat sacru de credinciosi. Aparitia sa in ajunul Pastelui ortodox datorita rugaciunilor Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, clerului si miilor de pelerini, se numeste „miracolul focului sfant”, desi se aprinde anual.

Sfantul Mormant este un sanctuar al lumii crestine. El s-ar afla acolo unde Isus Hristos a fost rastignit, ingropat inainte de a invia, conform Scripturilor. In fiecare an, in ajunul Pastelui, miracolul focului sfant apare in biserica Sfantului Mormant. Primele care se aprind sunt o candela si 33 de lumanari, pentru a marca anii vietii pamantesti a lui Isus Hristos. Credinciosii cred ca ne-aparitia focului sacru ar putea marca inceputul sfarsitului. Poatenustiai.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005137 (s)