News Flash:

Timisoara se pregateste de Sarbatorile Pascale! Sambata va avea loc Parada Iepurasilor

14 Martie 2018
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
Duma 11

Primavara se instaleaza incet-incet in Timisoara, iar pregatirile pentru Targul de Paste au intrat pe ultima suta de metri. Ca niciodata, strazile orasului vor fi luate cu asalt de iepurasi pe role si pe biciclete, de majorete si de sportivi, la prima editie a Paradei Iepurasilor. Vedeti programul pregatit de primarie!
Cea de-a unsprezecea editie a Targului de Paste isi deschide portile sambata, 17 martie. Curiosii vor gasi casute atat in Piata Victoriei, cat si in Piata Libertatii.

„In Piata Victoriei vor fi amplasate traditionalele casute, unde se vor comercializa oua incondeiate, dulciuri, cozonaci, pasca, flori, icoane, produse handmade si decoratiuni specifice sarbatorilor pascale. Pe toata durata targului, in Piata Libertatii vor fi amenajate casute cu produse mestesugaresti, produse handmade, oua sculptate, oua incondeiate si alte produse specifice sarbatorilor pascale. Timisorenii vor putea vizita casutele cu produse ale artistilor locali, dar si ale mestesugarilor din tara, iar copiii vor putea vizita Atelierul Iepurasului, unde pot invata sa incondeieze oua sau sa picteze pe ceramica”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

O noutate este Parada Iepurasilor, care va avea loc chiar sambata, 17 martie, de la ora 15.30. Un alai format din iepurasi pe role si pe biciclete, majorete si sportivi va lua cu asalt strazile orasului.

Spre deosebire de anii trecuti, scena pe care au loc concertele programate de Targul de Paste va fi amplasata in Piata Libertatii, nu in Piata Victoriei.

Programul pentru editia cu nr. XI este destul de incarcat, in centrul orasului urmand sa se bata si toaca, in 4 aprilie. Targul de Paste isi inchide portile in 10 aprilie.

Program complet:

17 martie – sambata

Piata Victoriei

– 15.30 – PARADA IEPURASILOR. Alaiul va parcurge traseul Piata Libertatii – strada Alba Iulia – Piata Victoriei – Catedrala si retur

Program artistic: Majorete Nadlac, demonstratie de gimnastica ritmica – CSS Timisoara, sport si miscare cu Liceul cu program sportiv Banatul (atletism, handball, box, Iepurasi pe role si pe biciclete – Gradinita Montessori, Trupa Pitishow de la Radio Timisoara si iepurasul HAZ.

– 17 – Fanfara Big Band (partea 1)
– 17.15 – Deschidere targ

Piata Libertatii

– 18 – Cor Mitropolie (15 min), ora 18:15 – Fanfara Big Band (partea 2)

18 martie – duminica

Piata Libertatii

– 18 – Cvartet Music Age

24 martie – sambata

Piata Victoriei

– 12 – 14 muzica ambientala Gheorghe Iovu
– 15.30 – expozitie de icoane Lumina Florilor de Pasti (Muzeul Catedralei Mitropolitane). Icoane realizate de copiii de la atelierul Bunavestire si scoala ortodoxa Sfantul Antim Ivireanu. Vor canta muzica specifica sarbatorilor pascale aproximativ 90 de copii care vor primi cadouri simbolice din partea primariei.
– 16-18 muzica ambientala Gheorghe Iovu

Piata Libertatii

– 20 – ORA PAMANTULUI: Eveniment organizat in parteneriat cu Societatea Romana pentru Astronomie Culturala si cu Ministerul Culturii: ora 20 – program de muzica corala sustinut de catre corurile de copii, sub egida Cantus Mundi, ora 21 – concert Peregrinii si moment demonstrativ cu jocuri de foc sustinut de catre Deep 6 Project.

25 martie – duminica

Piata Victoriei

– 12-18 muzica ambientala Gheorghe Iovu;

Piata Libertatii

– 18 – moment coral inchinat sarbatorilor pascale

31 martie – sambata

Piata Libertatii

– 18 – Seven’s TM Show Band

1 aprilie – duminica

Piata Victoriei

– 12-14 – muzica ambientala Gheorghe Iovu
– 12-14 – atelier de pictura pe figurine de ipsos pentru copii
– 14-17 – atelier de pictura pe oua supradimensionate pentru copii
– 17.30 – Pelerinajul Floriilor – Organizat de catre Mitropolia Banatului

4 aprilie – miercuri

Piata Victoriei

– 16.30-18 – se bate toaca in centrul Timisoarei

8 aprilie – duminica

Piata Victoriei

– 12-18 – muzica ambientala Gheorghe Iovu.


parada iepurasilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006071 (s)