News Flash:

Un nou proiect de anvergura pentru Timisoara. Incepe proiectarea pentru zona Oituz - Popa Sapca

27 Mai 2022
336 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj

 

Zona Oituz - Popa Sapca se va transforma total in urmatorii ani si va include o investitie extrem de dorita de soferi: o parcare supraetajata.
 

 
Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca a fost finalizata licitatia pentru achizitionarea serviciilor de urbanism privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Zona Oituz-Popa Sapca si concept amenajare domeniu public” si a Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ.

Planul urbanistic este delimitat de str. Popa Sapca, str. Oituz, Calea A. I. Cuza si str. A. Demetriade si va avea o suprafata totala de 16,7 hectare.


Noi scumpiri - Alimentele pentru care romanii vor plati mai mult
„In primul rand, este vorba de primul contract semnat de administratie, din anul 2015, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal in regim de investitie propriu. Este un proiect realizat din bugetul local, in parteneriat cu Universitatea de Vest Timisoara, care detine o mare parte din parcelele studiate.

Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educationale, servicii conexe pentru mobilitatea in zona, precum o parcare de mari dimensiuni si un coridor pietonal si velo, in special pe axa nord-sud, producand astfel un tesut urban armonios”, a declarat arhitectul-sef al municipiului Timisoara, Gabriel Almajan.

Primaria Timisoara are in executie noul campus scolar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau in acea zona. Alte investitii in implementare sunt cele ale Universitatii de Vest: extinderea Facultatii de Arte si Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie si Teologie si a Facultatii de Muzica si Teatru, precum si cladirea Institutului de Cercetari Avansate de Mediu.

Planul Urbanistic Zonal va analiza posibilitatea realizarii unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei statii de tren, care sa lege zona centrala de restul judetului. De asemenea, planul va trasa reglementarile pentru culoare velo cu parcari pentru biciclete, o parcare supraterana cu cinci etaje si doua culoare pietonale importante.

Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Sapca. Pentru traversarea strazii Popa Sapca, artera in mod curent aglomerata, va fi analizata realizarea unei subtraversari. Al doilea culoar pietonal urmareste sa conecteze complexul Iulius Town si noul campus de cel existent al UPT si UVT, de pe bulevardul Vasile Parvan.

Serviciile care vor fi executate includ studii geotehnice, topografice, de circulatie etc., dar si o analiza asupra evolutiei activitatilor educationale. Suprafata studiata include si zona de la nord de calea ferata, adiacenta complexului Iulius Town, cu o suprafata totala de 33 de hectare.

Firma care va executa PUZ-ul este SC AGORAPOLIS SRL. Valoarea contractului de proiectare este de 151.260,50 lei (fara TVA), iar durata este de 12 luni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007741 (s)