News Flash:

Ultimele pregatiri pentru deszapezire in Timisoara. A fost activat Comandamentul de iarna

8 Decembrie 2022
341 Vizualizari | 0 Comentarii
desz pezire poza

Ca in fiecare an, la nivelul municipiului Timisoara a fost activat Comandamentul de iarna, iar firma care se ocupa de deszapezire si combatere a poleiului este pregatita sa intervina cu utilaje si material antiderapant.

Intregul proces de curatare si transport al zapezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulatie, pe poduri, in principalele intersectii si treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport in comun si in alte locuri publice (de ex. Piata Victoriei, Piata Unirii, Piata Traian, Piata Libertatii etc.).

Firma Brantner este pregatita sa actioneze cu  utilaje multifunctionale si echipamente de deszapezire dotate cu sisteme de monitorizare si localizare. Mai precis, 14 utilaje multifunctionale de capacitate mare, 16 utilaje multifunctionale de capacitate mica, 3 miniincarcatoare frontale, 2 utilaje cu incarcator frontal, 8 utilaje de transport al zapezii, 2 autocisterne clorura, 8 autoturisme control si 25 minifreze de zapada. De asemenea, firma s-a aprovizionat 100 de tone sare, 10 de tone de clorura de calciu si inhibitor. Aceste cantitati vor fi completate in permanenta, astfel incat stocul sa fie asigurat la un nivel optim pe toata perioada iernii.

Reamintim, in acest context, responsabilitatea ce revine tuturor cetatenilor, institutiilor publice, firmelor, persoanelor juridice si asociatiilor de proprietari de a participa, alaturi de municipalitate, la indepartarea zapezii si a ghetii de pe trotuarele din fata imobilelor si cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, imediat dupa ninsoare, precum si la curatarea rigolelor din fata caselor sau magazinelor si indepartarea zapezii si a ghetii (turturilor) de pe acoperisurile imobilelor, de pe burlane sau atentionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzatoare a perimetrului expus. De altfel, neindeplinirea obligatiilor amintite anterior, atrage raspunderea contraventionala si se sanctioneaza cu amenzi.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszapezire de pe teritoriul orasului, cetatenii au la dispozitie dispeceratul de serviciu, precum si numere puse la dispozitie de Biroul Salubritate al Primariei Municipiului Timisoara: 0737.770 520, 0732 770570, 0356 918

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005597 (s)