News Flash:

Se da votul final pentru aderarea tarii noastre la zona libera de circulatie

8 Decembrie 2022
264 Vizualizari | 0 Comentarii
spatiul Schengen


Romania in Schengen. Au mai ramas cateva ore pana la votul care ar putea include Romania in zona libera de circulatie si care ar elimina orele de asteptare de la frontiere.


Austria ramane pe pozitii si nu vrea Romania in Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer si-a mentinut, miercuri seara, pozitia pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, in cadrul unei conferinte sustinute alaturi de presedintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

Sunt multe probleme care trebuie discutate, migratia fiind problema principala. Lucram din greu pentru a ne proteja granitele externe, a spus cancelarul austriac, adaugand ca exista o problema de securitate.

Oficialii romani au incercat sa schimbe decizia Austriei, care se opune extinderii Spatiului Schengen, cancelarul austriac invocand faptul ca multi migranti care ajung in Austria au trecut ilegal granita de la noi.

Karl Nehammer, Cancelarul Austriei: Miza este securitatea cetatenilor nostri
In continuare avem peste 75.000 de migranti neinregistrati, vin din Romania si Bulgaria, nu e o discutie politica, ci bazata pe fapte.

Karl Nehammer a mai declarat ca ministrul de interne al tarii sale are "un nou calendar pentru primavara urmatoare" in ceea ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Ministrii de interne au pe masa ca primavara viitoare sa luam o decizie pentru Romania si Bulgaria, sa ne uitam cum putem modifica legislatia, ca sa asiguram securitatea, a declarat Nehammer.

Nu putem asigura securitatea la granita facand garduri, a opinat el.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005301 (s)