News Flash:

Surpriza de Craciun in Timis.  Comisarii de la Protectia Consumatorilor, controale la targurile de Craciun

8 Decembrie 2022
322 Vizualizari | 0 Comentarii
controale anpc

Comerciantii din Targurile de Craciun din Timis vor avea parte de o surpriza. Comisarii de la Protectia Consumatorilor au anuntat mai multe controale pe raza judetului. Acestia urmaresc respectarea normelor igeno-sanitare si respectarea termenelor de valabilitate ale produselor.


„Ca tematica proprie de control in luna decembrie, Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis va desfasura controale privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea produselor si prestarea serviciilor in Targurile de Craciun”, a spus Gubandru.

Comisarii institutiei sunt cu ochii mai ales pe alimentele cel mai des cumparate in perioada sarbatorilor de iarna, cum ar fi: carne preambalata, produse zaharoase, ciocolata si produse din ciocolata, produse de cofetarie si produse de patiserie.

Potrivit lui Alin Mihai Gubandru, comisarul-sef de la Protectia Consumatorilor Timis, inspectorii verifica urmatoarele aspecte:

existenta documentelor de provenienta sau de insotire a marfii;
starea ambalajelor (integritate, etanseitate);
incadrarea produselor in data durabilitatii minimale, dupa caz, in data limita de consum stabilite de producator;
caracteristicile organoleptice prin verificare directa (aspect, miros si gust, prezenta corpurilor straine in continut, a petelor de mucegai si a semnelor de alterare); in caz de suspiciune se vor preleva esantioane care vor fi analizate in laboratoare autorizate;
incadrarea in cantitatea neta impusa sau declarata de producator;
respectarea temperaturilor de pastrare si expunere, impuse sau declarate.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005915 (s)