News Flash:

UIMITOR! Cum poti slabi prin dieta cu muraturi

10 Ianuarie 2016
1551 Vizualizari | 0 Comentarii
muratyura
Traditionalele muraturi, care nu lipsesc din meniul zilnic de iarna al romanilor, pot juca un rol important in alimentatie daca vrei sa dai jos cateva kilograme. Totusi, efectul muraturilor in arderea kilogramelor depinde in mare masura de modul cum sunt preparate. Este lesne de inteles ca adaosul de zahar in otetul pentru muraturi le creste continutul de glucide, odata cu numarul de calorii. De asemenea, muraturile din comert care contin inculcitori, arome artificiale sau conservanti nu te vor ajuta la fel de mult sa slabesti. Secretul muraturilor pare a fi consumul moderat, in portii mici, de maximum doua ori pe zi.
Valoarea nutritionala a muraturilor

Unul dintre cele mai mari avantaje ale muraturilor este acela ca pastreaza calitatea nutritiva a legumelor in mod integral. Muraturile in saramura sunt considerate probiotice, iar otetul folosit la muraturi poate reduce indicele glicemic al alimentelor bogate in carbohidrati consumate la aceeasi masa. In medie, un castravete murat are 143 g si ofera numai 17 calorii, dar toate beneficiile unei legume proaspete. Castravetii mici, la greutatea de 37 g, au numai 4 calorii, dintre care 0,2 g de proteine si 0,5 g glucoza.

Beneficiile muraturilor la dieta

Consumul excesiv de sare nu este recomandat, dar legumele murate intr-o saramura care nu este foarte concentrata contin suficienta sare astfel incat sa stimuleze setea. Cand bei mai multa apa, stomacul se umple mai repede, iar foamea potolita cu apa te poate ajuta sa renunti la kilogramele in plus.

Muraturile in otet te pot ajuta in special la mesele bogate, deoarece acizii din otet si muraturi pot impiedica absorbtia totala a carbohidratilor in stomac. Ingredientul cheie este acidul acetic. Otetul de mere poate aduce mai multe beneficii pentru intregul organism, dar este folosit in prezent mai rar ca ingredient pentru muraturi, fata de clasicul otet de vin cu concentratie 9%.

Dezavantaje ale consumului de muraturi

Chiar daca pot fi considerate atuuri pentru muraturi, sarea si otetul includ dezavantaje pentru organism. Consumata in exces, sarea poate creste riscul aparitiei unor boli cardiovasculare. Nivelul ridicat de sodiu in organism creste tensiunea arteriala si poate duce la probleme cu inima pe termen lung. Otetul creste aciditatea in corp, iar unele studii au aratat ca atunci cand pH-ul din organism este prea scazut, unele boli apar mai usor.

Dieta de 3 zile cu varza murata

Daca vrei sa pierzi rapid cateva kilograme incearca dieta de 3 zile cu varza murata. O dieta cu varza murata nu tine mai mult de 3 zile, insa te asigura ca slabesti mai bine de 2.5 kilograme. Varza murata este plina de fibre alimentare care combat constipatia, regleaza tranzitul intestinal si iti detoxifica organismul. 
Ziua 1

Consuma pe tot parcursul zilei in jur de 1 kilogram de varza. Pentru cele mai bune rezultate, iti recomandam ca in prima zi a dietei sa mananci varza murata simpla. Astfel, soliciti metabolismul sa arda rapid grasimile si incepi sa-ti detoxifici organismul. In ciuda a ceea ce poate ai auzit, varza murata nu favorizeaza retentia apei in organism, ci o combate, actionand ca un diuretic.

Ziua 2

Poti reduce cantitatea de varza murata la aproximativ 700 de grame. In aceasta zi mai poti consuma un ou fiert (la gustarea dintre micul dejun si pranz) si mere (la masa de la pranz).

Cina din cea de-a doua zi a dietei poate consta intr-un preparat pe baza de varza murata. Mod de preparare: Dupa ce ai scos varza de la desarat, tai-o in fasii. Caleste o ceapa intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga fasiile de varza, piper si alte condimente, plus o cana de apa si lasa mancarica pe foc pana ce varza se inmoaie usor. Ia tigaia de pe foc si rastoarna compozitia intr-un vas yenna. Adauga pasta de rosii peste varza si introdu vasul in cuptorul incins, pana cand mancarica se rumeneste. O alta varianta ar fi sa prepari o mancare la cuptor, din varza murata, cartofi copti, putin lapte, 20 de grame de unt, ceapa si condimente.

Ziua 3

In aceasta zi poti combina meniurile din primele doua zile. Dieta cu varza murata nu iti asigura toti nutrientii de care ai nevoie asa incat nu este recomandat sa o repeti mai devreme de o luna.

muraturi alimentatie kilograme arderea kilogramelor glucide ziua 1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005523 (s)