News Flash:

Belarus poate fi sancționată

UE este pregătită să adopte noi sancţiuni împotriva Belarusului dacă va găzdui arme nucleare rusești

27 Martie 2023
362 Vizualizari | 0 Comentarii

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, a declarat că Uniunea Europeană este gata să impună noi sancţiuni împotriva Belarusului dacă această ţară va permite amplasarea unor arme nucleare ruseşti pe teritoriul său. Această declaraţie vine după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că a fost încheiat un acord între Moscova şi Minsk pentru amplasarea de arme nucleare tactice în Belarus ca o formă de represalii din partea Rusiei faţă de intenţia Marii Britanii de a furniza muniţii cu uraniu sărăcit Ucrainei. Aceste informaţii sunt furnizate de agenţia AFP şi au fost consultate de Agerpres.

„Găzduirea de către Belarus a unor arme nucleare tactice ruseşti constituie o escaladare iresponsabilă şi o ameninţare pentru securitatea europeană. Belarusul încă mai poate să oprească asta, este alegerea sa. UE rămâne pregătită să reacţioneze prin noi sancţiuni”, a declarat Borrell.


În Washington, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, a afirmat că Statele Unite nu deţin nicio informaţie care să indice intenţia Rusiei de a utiliza arme nucleare în Ucraina şi că, momentan, nu există nimic care să justifice o schimbare a poziţiei SUA în ceea ce priveşte descurajarea strategică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat sâmbătă că arme nucleare tactice ruse vor fi dislocate în Belarus, ca răspuns la intenţia Marii Britanii de a furniza Ucrainei proiectile cu uraniu sărăcit.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005082 (s)