News Flash:

Mandat de arestare pe numele lui Putin

Vineri, 17 martie 2023, CPI a emis un mandat de arestare pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin

21 Martie 2023
234 Vizualizari | 0 Comentarii

Vineri, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, în legătură cu presupusa sa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina în timpul invaziei militare ruse.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera Preliminară numărul II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare în cazul a două persoane, în contextul crizei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisar prezidenţial rus pentru Drepturile copiilor, anunţă instanţa judiciară într-un comunicat citat de cotidianul Le Monde. Preşedintele Rusiei „este suspectat că ar fi responsabil de crime de război, prin deportarea ilegală a populaţiei (copii) şi transferul ilegal al populaţiei (copii) din zone ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă.

Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel puţin începând cu data de 24 februarie 2022. Există motive rezonabile să credem că domnul Putin este personal responsabil de crimele menţionate”, precizează instanţa judiciară.CNN notează că mandatele de arestare au fost emise într-un caz legat de o investigație inițiată de procurorii Curții Penale Internaționale (CPI) la cererea Ucrainei, care acuză Rusia că a deportat forțat mii de copii ucraineni din zonele de conflict.

Întrucât a anticipat emiterea mandatelor de arestare, Rusia a declarat marți că nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale. „Noi nu recunoaştem această instanţă, nu îi recunoaştem jurisdicţia”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul The Guardian.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005517 (s)