News Flash:

Uzina BMW modernă la Debrecen

La Debrecen, BMW construiește cea mai modernă uzină a sa cu forță de muncă bine pregătită

17 Martie 2023
429 Vizualizari | 0 Comentarii
bmw debrecen


Industria auto cere din ce în ce mai mult forță de muncă bine pregătită, odată cu creșterea sofisticării uzinelor și a automobilelor. Din această cauză, încă din octombrie 2018, BMW a semnat un parteneriat cu Universitatea din Debrecen pentru a pregăti inginerii necesari.

Potrivit ZF, Universitatea din Debrecen a început deja să pregătească inginerii care vor participa la producția de automobile, începând cu anul 2025.


„Producţia urmăreşte piaţa, iar noi în Europa continuăm să creştem, motiv pentru care uzina de la De­bre­cen este importantă pentru BMW. Am ales acel loc pentru că are infra­struc­tură, este un oraş cu o universi­tate puternică şi are de asemenea o piaţă puternică a forţei de muncă“, a spus Milan Nedeljkoviç în cadrul conferinţei BMW pentru prezentarea rezultatelor financiare pe 2022.


Oliver Zipse, președintele Consiliului de Administrație al BMW AG, a declarat joi la München că pentru Debrecen constructorul va adopta o abordare agnostică și va construi acolo prima uzină digitală a grupului, care va fi prima din noua generație de uzine. Modelul acestei uzine va fi urmat și de cele ale BMW din Germania și Statele Unite. Noua unitate va fi construită în Debrecen, unde în 2019 Universitatea din Debrecen a anunțat investiții de aproximativ 90 de milioane de euro pentru a pregăti anual 400-500 de noi specialiști în inginerie. Această unitate va fi construită după o investiție de aproximativ un miliard de euro și va lansa producția în serie a modelelor electrice Neue Klasse în 2025, la care se adaugă o investiție de 2 miliarde de euro în producția de baterii.

BMW Group a anunțat în vara anului 2018 că va construi o uzină nouă de automobile în Ungaria, lângă orașul Debrecen. Investiția va fi de un miliard de euro, iar locul de producție va avea o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

În timp ce România a ratat o serie de investiții majore, inclusiv o investiție a Mercedes-Benz pentru producția de automobile, care a preferat și ea Ungaria, BMW Group poate atrage noi furnizori și angajați din România pentru uzina de la Debrecen. În plus, Dr. çron Szekeres, BMW Manufacturing Hungary Kft, Head of HR Marketing and Recruitment, a declarat că ei doresc să atragă angajați români care cunosc limba engleză și/sau maghiara.

BMW Group a îndeplinit obiectivele pentru 2022 și a obținut o performanță operațională într-un mediu de afaceri dificil. Producătorul premium a crescut semnificativ EBT a companiei (23,509 miliarde de euro / 46,4%) și profitul net (18,582 miliarde de euro / 49,1%) față de anul precedent. Această evoluție pozitivă poate fi atribuită prețurilor îmbunătățite și efectelor pozitive ale mixului de produse, precum și consolidării complete a joint-venture-ului chinez, BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA). Vânzările de modele electrice au crescut cu 107,7% în 2022, reprezentând 9% din livrări, și au contribuit la scăderea valorii emisiilor de CO2 ale noului parc de automobile din UE. BMW Group își propune să crească ponderea automobilelor electrice în livrările sale totale la 15% în acest an.

„Există două elemente esenţiale pentru succesul nostru în 2022: un efort de echipă puternic şi pasionat din partea întregii noastre forţe de muncă de pe mapamond – şi produse convingătoare care ne oferă răspunsul corect la un mediu dificil în mod constant“, a declarat Oliver Zipse. „Demonstrează că cei care abordează transformarea cu curaj şi consecvenţă, menţinând în acelaşi timp un nivel ridicat de flexibilitate, pot obţine performanţe solide, chiar şi în condiţii volatile. Vom continua pe această cale BMW în viitor, pe măsură ce vom conduce compania mai departe pe drumul spre succes.“

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006331 (s)