News Flash:

Tu stii de ce se pune vata in tubul cu medicamente?

28 Mai 2018
883 Vizualizari | 0 Comentarii
vata

M-am intrebat de multe ori, oare care este motivul pentru care gasesc o bucata de vata in tubul de medicamente? Voi nu v-ati gandit niciodata? Cum deschizi recipientul, cum gasesti deasupra un mic somoldoc de vata. Ce sa fie, ce sa fie?
Pentru a intelege care este rolul acestei bucati de vata, ar trebui sa calatorim putin in timp si sa aflam istoria ei.
Cam prin anul 1900. Atunci a fost momentul cand compania de medicamente Bayer a inceput sa produca o cantitate mare de medicamente, pe care trebuia sa le protejeze cumva. 

In acele vremuri, pastilele se pateau sfaramita foarte usor si astfel oamenii ajungeau sa nu ia doza potrivita. Ori luau mai mult ori mai putin, in orice caz, nu o cantitate buna! Astfel, au hotarat ca pentru siguranta oamenilor, sa se protejeze pastilele, introducand, in tub, o bucata de vata. Era cea mai simpla si cea mai ieftina varianta. Compania Bayer a continuat sa puna vata in tuburile de medicamente, pana in anul 1999.


Chiar si in zilele noastre, anumite companii continua sa introduca vata in tubul de medicamentele, pentru a mentine pastilele intacte. Totusi, oamenii cred ca acea bucata de vata este introdusa pentru a mentine prospetimea medicamentelor, insa acest lucru nu s-a demonstrat pana acum.

Expertii sunt de parere ca acea vata trebuie scoasa imediat din tub, aceasta fiind singura forma prin care medicamentele raman in forma initiala.

preluat de pe pentru suflet

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006440 (s)