News Flash:

Trucuri simple care te ajuta sa scapi de furnici

6 Mai 2018
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
furnici

Prezenta furnicilor in jurul nostru poate fi extrem de suparatoare. Daca odata cu venirea sezonului cald te confrunti si tu cu aceasta problema, furnicile facandu-si simtita prezenta in diferite zone ale casei tale, dar si in curte sau pe terasa, trebuie sa stii ca exista o serie de masuri pe care le poti lua pentru a scapa de acesti musafiri nepoftiti. Care, trebuie sa recunoastem: chiar daca nu sunt atat de daunatori, pot si extrem de deranjanti.

Asadar, daca te-ai intrebat ce trebuie sa faci pentru a scapa de furnicile din casa sau din curte, ei bine un prim pas ar putea fi distrugerea musuroiului lor. Mai mult decat atat, poti elimina sursele de apa si sa sigilezi cat mai bine 
sursele de intrare. Si, foarte important, incearca si iti mentii locuinta cat mai curata.

1. Sigileaza cu grija toate crapaturile prin care s-ar putea strecura
Deoarece sunt vietati de dimensiuni reduse, furnicile pot gasit cu usurinta mii de “portite” catre locuinta ta. Cu toate ca unele orificii de vor fi mai usor de identificat, ar fi bine sa urmaresti sirul de furnici pentru a gasi si cele mai mici fisuri prin care isi vor face “carare” pana in casa ta.

2. Ai grija la firimituri
O sursa de hrana sau un mediu cald –  acestea sunt doua motive pentru care furnicile vin in casa ta. Pentru ca locuinta ta sa nu fie ‘acasa” si pentru milioane de furinici, trebuie sa stii ca de acum inainte trebuie sa ai mai mare grija dupa ce iei masa cu familia ta. Este foarte important sa cureti foarte bine masa dupa ce ati mancat, si ai grija sa maturi sau sa aspiri toate firimiturile care au cazut pe jos. Cu cat casa ta va fi mai curata, cu atat va fi mai putin atractiva pentru micutele vietati.

3. Distrugeti musuroiul furnicilor
Daca furnicile continua sa iti invadeze locuinta, va trebui sa faci acelasi lucru cu a lor. Pentru asta, insa, va trebui sa localizezi ciubul, iar apoi tot ce trebuie sa faci este sa turnati apa clocotita pe el. Astfel, vor muri majoritatea insectelor din interior si vezi scapa de o grija suparatoare. Pe de alta parte, o alta metoda care poate fi folosita atunci cand vrei sa scapi de furnici este amplasarea de graunte de var nestins la intrarea in cuib, dupa care sa turnati peste el apa. Atentie, insa: pentru aceasta tehnica este necesara purtarea manusilor!

4. Otet de mere
O alta solutie extrem de eficienta care te poate scapa de inaminii in miniatura este utilizarea otetului de mere. Pentru a pune in practica aceasta metoda este necesar sa amesteci otetul de mere cu apa, dupa care, folosind un recipient cu pulverizator, sa imprastii solutia in zone in care stii ca apar furnicile.
 
5. Usturoiul, inamic al furnicilor
Furnicilor nu le place usturoiul, asa ca, daca ai asa ceva la indemana, ar fi bine sa amplasezi cativa catei de usturoi in zonele in care ai observat ca apar insectele. Nu uita de colturile de la geamuri si de imbinarile de la gresie (rosturi). Un truc ieftin si rapid.

sursa: landia


furnicilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007433 (s)