News Flash:

PNL vrea audierea in Comisia de cultura a presedintelui director general SRTV, Doina Gradea, dupa inregistrarile lui Dragos Patraru

4 Mai 2018
883 Vizualizari | 0 Comentarii
images

Partidul National Liberal anunta, prin presedintele Comisiei de Cultura, Gigel Stirbu, ca cere demisia presedintelui director general SRTV, Doina Gradea si a directorului TVR 1 Eduard Darvariu sau audierea in comisie a Doinei Gradea, dupa inregistrarile cu aceasta facute publice de Dragos Patraru.
“In urma limbajului licentios si obscen folosit si intimidarea angajatilor TVR prin diverse amenintari( ca ”merita taiati”, “pumni in gura“ si sa fie “pusa politia pe ei”) va solicit public, atat dvs, doamna Doina Gradea, cat si Directorului TVR 1, Eduard Darvariu, demisia din aceste functii. In situatia in care nu intelegeti sa dati curs solicitarii mele, va informez pe aceasta cale, ca in calitate de Presedinte al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, va invit sa veniti la audieri in cursul saptamanii viittoare, pentru a va exprima in mod public raspunsurile la acuzatiile grave care vi se aduc in vizavi de atitudinea dvs nerespectuoasa fata de angajatii TVR”, se arata intr-un comunicat transmis de presedintle Comisiei pentru Cultura din Camera Deputailor, Gigel Stirbu.

Aceeasi solicitare a venit, intr-un comunicat comun, si din partea conducerii USR si a lui Dacian Ciolos, fondator ”Miscarea Romania Impreuna”.

Reactiile vin ca urmare a unor inregistrari facute publice de jurnalistul Dragos Patraru, realizatorul emisiunii de la TVR, “Starea Natiei”. Acesta ii acuza pe Doina Gradea (presedinte director general SRTV) si Eduard Darvariu (producator executiv, director TVR1) de actiuni de intimidare, cenzura si decizii editoriale impotriva interesului public.
Doina Gradea este inregistrata cand numeste un reporter “cap de porc” pentru ca a intrebat primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, despre investitiile privind statuile din Bucuresti.

Intr-un alt context, Doina Gradea spune: “Cand a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL, cand a fost PD la guvernare s-au luat de PD. Acuma cand sunt astia se iau de astia. Au o ura, asa. Ies din niste scorburi, asa. Hateri de profesie. Ei nu sunt impotriva unui partid, ei sunt impotriva de profesie si atat. (…) Eu am fost si saptamana trecuta si saptamana asta la toate comisiile la care m-au chemat. Nu vreau sa spun de buget, TVR va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodata. Pentru ca am pus investitie, pentru prima oara dupa 10-12 ani, am pus investitii fabuloase in tehnica. Puteau sa nu ne dea”.

Alte inregistrari il prezinta pe Eduard Darvariu, director TVR1 si producator executiv, care critica realizatorii de emisiuni, producatorii din TVR si Comisia de Etica.

Peste 20 de jurnalisti din TVR au semnat o scrisoare deschisa in care cer presedintelui director general al TVR sa ii ceara scuze reporterului la care facea referire. “O asiguram pe doamna Doina Gradea ca nu suntem <<hateri>> de profesie, incercam doar sa ne facem datoria si sa respectam publicul ”, se arata in scrisoarea facuta publica.


doina gradea dragos patraru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006533 (s)