News Flash:

Trenurile înregistreaza intarzieri, din cauza vremii. Circulatia feroviara a fost temporar suspendata in Constanta. Si zborurile au probleme

6 Ianuarie 2017
1620 Vizualizari | 0 Comentarii
tren inghet
Unele trenuri inregistraza intarzieri, din cauza vremii, viteza de circulatie fiind adaptata la temperaturile scazute inregistrate la nivelul solului, informeaza CFR SA.
Nu sunt linii de cale ferata inchise. Pe distanta Alexandria – Zimnicea - Rosiori Est - Turnu Magurele cat si pe raza Sucursalei Reg.CF Constanta, din cauza ninsorii abundente si a viscolului trenurile circula cu tractiune Diesel. Incepand cu ora 06,00 si pe raza SRCF Galati, din cauza viscolului puternic este permisa circulatia trenurilor doar cu tractiune Diesel sau electrica.
Compania sfatuieste pasagerii sa se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca sau sa verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut in minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)
Cei aflati deja in tren pot accesa de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceti numarul exact al trenului in casuta indicata si click pe informatii tren. Vor obtine informatii in timp real despre ce statie urmeaza, daca aveti sau nu intarziere, minutele de stationare in urmatoarea gara si timpul estimat de sosire.
Circulatia feroviara a fost suspendata temporar vineri pe raza SRCF Constanta, deoarece nu se poate efectua in conditii de siguranta, din cauza instituirii codului rosu de viscol pe judetele din sud-estul tarii, potrivit unui comunicat transmis de CFR SA.
"S-au dispus masuri operative pentru ca toate trenurile aflate in parcurs sa fie oprite in gari pentru siguranta calatorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decat cand vor fi conditii de vizibilitate si viscolul va scadea in intensitate", precizeaza CFR.
Conform CFR, "Circulatia trenurilor de marfa pe raza judetelor afectate (Calarasi, Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Tulcea) de Cod Rosu a fost temporar suspendata. Momentan trenurile stationeaza in conditii de siguranta in statiile de cale ferata".
"In cursul acestei dimineti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, sectiunea cf Gradinari – Chiajna s-a defectat si momentan se asigura circulatia trenurilor prin procedura cale libera, cu verificarea pe teren a pozitiei aparatelor de cale (pe portiunea defecta). Din cauza acestei defectiuni trenurile pot inregistra intarzieri fata de graficul de circulatie, de pana la 30 minute/tren. Echipele de interventie feroviare sunt pe teren, insa nu pot interveni deocamdata din cauza viscolului puternic", au mai spus reprezentantii CFR SA.
Unele zboruri pot inregistra intarzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, intarzieri care punctual pot ajunge sau depasi o ora, dar nu exista curse aeriene anulate, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.
Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare si vant in rafale, care transporta zapada la sol. Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo.
Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene, arata comunicatul.
Cursele Wizz Air spre Londra, Paris, Charleroi si Stockolm, anulate din cauza conditiilor meteo
Compania Wizz Air a anulat vineri cursele 3001/3002 Bucuresti – Londra – Bucuresti, 3051/3052 Bucuresti – Paris – Bucuresti, 3081/3082 Bucuresti – Charleroi – Bucuresti si 3201/3203 Bucuresti – Stockolm – Bucuresti din cauza conditiilor meteo, anunta Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
"Unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor, intarzieri care punctual pot atinge sau depasi o ora", precizeaza CNAB.
Potrivit CNAB, "pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare si vant in rafale, care transporta zapada la sol".
"Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene", mentioneaza CNAB.
Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web Www.bucharestairports.ro
La Gara de Nord din Bucuresti sunt intarzieri chiar si de 2 ore la trenurile care trebuie sa plece spre centrul tarii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006017 (s)