News Flash:

Carmen Dan: Este posibil sa avem avertizari de cod rosu in patru judete

6 Ianuarie 2017
858 Vizualizari | 0 Comentarii
dancarm 36523800
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat joi, în cadrul comandamentului convocat la sediul MAI, că, în urma avertizărilor meteorologilor, este posibil să fie instituit un cod roșu de vreme rea în patru județe.

"Solicit să se acorde prioritate evacuării persoanelor din zonele afectate. (...) Vă solicit să aveți în vedere evoluția fenomenelor meteorologice care sunt prognozate în perioada următoare, tocmai am discutat că este posibil să avem avertizări nowcasting pentru anumite județe, patru județe de cod roșu. De la nivel central vreau să vă asigur că aveți tot sprijinul", a declarat ministrul.

Carmen Dan le-a solicitat prefecților convocați în videoconferință să aibă o situație clară a utilajelor și stocurilor de care dispun autoritățile locale, dacă sunt dotate corespunzător și dacă sunt suficiente.

"Pentru orice problemă ivită suntem aici, comunicăm, vă sprijinim. Coordonarea operațională a acțiunilor se va realiza de către Centrul Național de Conducere Integrată (CNCI) din cadrul MAI. În cazul în care manevra de forțe și mijloace aparținând MAI impune și va trebui să intervenim și în alte zone afectate de fenomene meteo periculoase, domnul secretar de stat Raed Arafat va dispune măsuri în consecință într-o strânsă colaborare și comunicare cu ministrul", a spus ministrul de Interne.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)