News Flash:

Trei beneficii mai putin stiute ale cojilor de oua pentru sanatate

9 August 2018
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
coji

Cojile de oua sunt o sursa bogata de minerale, predominand calciul, care se gaseste intr-un procent de 90%. Alte minerale care se gasesc in proportii semnificative in coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul si molibdenul.
Consumul regulat de calciu previne osteoporoza, creste numarul celulelor sanguine din oasele inguste, ajuta la scaderea colesterolului si creste presiunea arteriala. Consumul de coji de oua este recomandat in scopul suplimentarii necesarului de calciu din organism si al prevenirii deficitului acestui mineral. Doza zilnica recomandata este de 1,5-3 g coji de oua pisate. Iata care sunt principalele beneficii pe care cojile de oua le aduc organismului.

Fortifica organismul si curata sangele
In acest scop, foloseste cojile de oua in felul urmator: spala bine 5 oua, zdrobeste-le cojile si introdu-le in 3 litri de apa. Pastreaza preparatul in frigider o saptamana, dupa care poti incepe sa consumi din el 2-3 pahare zilnic. Gustul poate fi ameliorat prin adaugarea de zeama de lamaie.

Imbunatateste functionarea glandei tiroide
Spala bine 8 oua si piseaza-le cojile. Adauga peste cojile zdrobite zeama de la doua lamai si introdu preparatul la frigider pentru cateva zile. In momentul in care cojile pisate s-au inmuiat foarte bine, scoti recipientul de la frigider, strecori lichidul si il amesteci cu 1 litru de alcool si 1 kilogram de miere. Mixtura se pastreaza inca o saptamana inainte de a se consuma. Se administreaza cate o lingurita dupa fiecare masa.

Calmeaza simptomele gastritei si ulcerului
Zdrobeste cojile de la trei oua. Ia un varf de cutit din pulberea de coji si amesteca-l cu doua linguri de zeama de lamaie. Lasa amestecul la frigider 3-4 ore, pana se inmoaie foarte bine cojile de oua. Amesteca-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consuma acest preparat de doua ori pe zi, dimineata, pe stomacul gol, apoi inainte de culcare.

Cunosti si alte metode de folosire a cojilor de oua in scopuri terapeutice? Tu ai consumat vreodata coji de oua?


cojile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006701 (s)