News Flash:

TRAGEDIE IN SPORTUL ROMANESC! A murit marea maestra internationala Cristina Adela Foisor

23 Ianuarie 2017
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
cristina foisor
O noua tragedie loveste sahul romanesc, si tot la inceput de an. Marea maestra internationala Cristina Adela Foisor a decedat pe 22 ianuarie, la varsta de 49 de ani, dupa o lupta grea cu o boala necrutatoare. In 2016, pe 23 ianuarie, se stingea din viata o alta figura emblematica a sahului romanesc, Marea maestra internationala Elisabeta Polihroniade.
Cristina Foisor s-a nascut pe 7 iunie 1967, la Petrosani. In cariera de sahista a obtinut 5 titluri nationale la senioare si nenumarate medalii pe echipe. Din 1988 a participat la 14 Olimpiade, competitia suprema a sahului mondial. Era legitimata la AEM Timisoara, cu care a cucerit o medalie de aur si doua de argint la Cupa Campionilor Europeni.
Comunicatul FR de Sah: ”In mod sigur, talentul si inteligenta ei nu au fost rasplatite in aceeasi masura de performante, din cauza unor detalii, dintre care sensibilitatea ei deosebita a fost probabil decisiva. In istoria sahului feminin romanesc nu exista sahista care sa fi dovedit atata tenacitate, ambitie si capacitate de revenire. Cu greu poti intalni o persoana cu studii matematice, care sa aiba o asemenea inclinatie spre poezie si lirism si sa dovedeasca atata empatie si generozitate. S-a stins dupa o lupta inegala cu o boala necrutatoare, singurul ei scut si refugiu fiind pana in ultima clipa SAHUL. Disparitia ei lasa un gol imens in inimile familiei, colegilor de club de la AEM, al sahistilor din Timisoara si din toata tara, al prietenilor si al tuturor celor care au avut privilegiul sa o cunoasca! Iti multumim Cristina pentru tot ce ai daruit vietii si sahului, si promitem sa-ti pastram vie amintirea!”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005661 (s)