News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Cum sa dai un gust absolut senzational banalului piure de cartofi

4 Noiembrie 2015
4750 Vizualizari | 0 Comentarii
piure
Banalul piure de cartofi devine o adevarata delicatesa daca este combinat cu untsi hrean. Suna ciudat combinatia, dar gustul este indiscutabil extrem de placut. Un piure care va invalui toata masa cu aromele sale patrunzatoare de hrean, potrivit unei retete foodstory.ro.

Ai nevoie de:

1 lingurita sare, 60ml supa concentrata de pui, 60g smantana, 60ml lapte, 1 frunza dafin, 1kg cartofi curatati si taiati cubulete, 2 linguri hrean ras, 1 lingura patrunjel tocat, 60g unt inmuiat, 1 lingura salota (hasma) tocata, 1/4 lingurita piper

Metoda de preparare

Pregateste mai intai untul aromat cu hrean. Caleste salota in putin ulei timp de 1 minut. Amesteca-o cu untul moale, hreanul si patrunjelul tocat si mixeaza-le putin cu un blender.

Pune amestecul in folie alimentara de plastic, formand un rulou de 4-5 cm. Pune-l la frigider pana cand se intareste. (Poate fi pregatit si cu o zi inainte).

Pune cartofii in apa cu putina sare si frunza de dafin la fiert, la foc mic, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie. Scurge-i si indeparteaza frunza de dafin. Paseaza cartofii si trece-i printr-o sita mare.

Amesteca laptele cu supa si incalzeste-le. Apoi adauga-le peste cartofii pasati impreuna cu smantana, sarea si piperul. Amesteca bine si serveste piureul cu untul cu hrean.

 


unt hrean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006021 (s)