News Flash:

Retete de toamna: Supe sanatoase si delicioase de sezon, cu telina si cartofi

4 Noiembrie 2015
1657 Vizualizari | 0 Comentarii
supa de varza
Supa de telina cu pere

O combinatie care are aroma si gustul zilelor insorite de toamna.

INGREDIENTE

2 linguri de ulei

O ceapa mare

O radacina mare de telina (de circa 700 de grame)

2 cartofi (300 de grame)

3 pere mari 

Sare, piper

O lingura cu smantana

Cateva frunze verzi de telina

PREPARARE 

→ Punand ceapa tocata marunt in ulei incins, la calit. Lasa ceapa pe foc pentru cateva minute, pana devine transparenta. Adauga telina si cartofi, curatati si taiate in bucatele. Pune sare si lasa legumele impreuna sa se inabuse in vasul acoperit cu capac, la foc potrivit. 
 
→ Pune doi litri de apa pe foc. Cand fierbe adauga amestecul de legume. 

→ Fierbe totul impreuna pentru 20 de minute, pana ce legumele sunt bine patrunse. 

→ Adauga perele taiate in bucati (cu tot cu coaja). 

→ Lasa supa pe foc pentru alte cinci minute. Da deoparte si cu un blender vertical trasforma totul in crema. 

→ Potriveste de sare si piper si adauga o lingura cu smantana (sau o canita cu lapte, daca supa este prea groasa pentru gustul tau). La final adauga putina frunza de telina tocata marunt. 

→ Supa se serveste cada, nu fierbinte pentru a te putea bucura de toata aroma. 

Supa de cartofi

Supa aceasta de cartofi este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Este rafinata, cremoasa si are un gust care aminteste de copilarie.

INGREDIENTE

500 de grame de cartofi

O ceapa mare galbena

Un fir de praz cu tot cu frunze

50 de grame de unt

O lingurita de seminte de chimen

Sare si piper proaspat macinat

O cana de lapte

O lingura de smantana 

Doi-trei catei de usturoi

PREPARARE

→ Curata prazul, ceapa, usturoiul si cartofii. Toaca prazul, ceapa si usturoiul si taie cartofii in bucati mari. Pune cartofii sa fiarba cu ujn litru si jumatate de apa. 

→ Topeste untul si pune prazul si ceapa sa se caleasca usor. Pune chimenul, sare si piper si apoi usturoiul, iar dupa cateva minute stinge cu putina apa. Acopera si lasa sa fiarba circa 10 minute, toate impreuna. 

→ Rastoarna toate acestea in oala in care fierb cartofii. Acopera si fierbe alte 10-15 minute. 

→ Cu ajutorul unui blender vertical transforma supa in crema. Potriveste de sare si piper. Lasa supa sa ajunga din nou la fiert si laptele in care ai pus lingura de smantana. 

→ Pune intr-o tigaie neaderenta pesmetul parmezanul si verdeata. Tine pe foc cat sa se formeze cocoloase. Presara-le in supa si serveste supa de cartofi imediat. 

preparare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004823 (s)