News Flash:

Toader, atac la Kovesi: Nu trebuie sa spuna CCR, trebuie sa stii tu, ca de aia te-ai pregatit

25 Aprilie 2018
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, referitor la constatarea conflictelor constitutionale de catre CCR privind DNA, ca procurorul sef al DNA ar fi trebuit sa stie ca nu poate ancheta oportunitatea."As rememora o chestine pe care am auzit-o cu totii in direct. Eu am crezut, pur si simplu, ca nu aud bine. Cand spunea <<de unde sa stiu eu ce va decide CCR, de unde sa stiu eu faptul ca judecatorii CCR vor decide in sensul ca procurorul nu poate ancheta oprtunitatea>>. Spuneam atunci, nu e ironie, e chiar un adevar, tristul adevar, din anul I de facultate, daca nu din anul III. (..) Nu trebuie sa spuna CCR, trebuie sa stii tu ca de aia te-ai pregatit sa fii jurist.Presupunem ca prima data nu ai stiut, cum de a urmat al doilea, al treilea conflict", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Ministrul Justitiei a precizat ca daca avea cunostinta despre protocoalele SRI-Parchete, acestea erau plasate ca gravitate dupa conflictele constitutionale.

Realitatea este mult mai nedreapta decat cele scrise in raportul de evaluare al procurorului sef al DNA, a precizat Toader.


Toader, despre sesizarea CCR: Eu am venit cu argumente juridice, domnul presedinte-raspuns politic

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine, referitor la sesizarea formulata la CCR privind refuzul presedintelui Romaniei de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la conducerea DNA, ca a adus argumente juridice, in timp ce raspunsul lui Klaus Iohannis a fost politic.

"Eu nu incerc sa conving pe x sau y, ca nu-i cunosc nivelul de intelegere, pana la care trebuie aduse argumente pentru a il convinge. Eu am venit cu argumente juridice si de ordin managerial, domnul presedinte a dat un raspuns pur politic. Nu trebuia sa merg sa-l conving, dansul trebuia sa se uite la argumente sa vada daca se justifica. Daca doamne prim-ministru va solicita, voi merge la curte si imi voi sustine argumentele. Referirea la a fi subiectiv este cel putin valabila si pentru autorul acestei afirmatii", a explicat Tudorel Toader la Antena 3.

Curtea Constitutionala a primit, luni, sesizarea Guvernului cu privire la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din functie pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, iar pana pe 3 mai este termenul de depunere a punctelor de vedere, potrivit unor surse politice.


dna tudorel toader ministrul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005455 (s)